Vad är magnetseparatorer?

Magnetiska separatorer är anordningar som är avsedda att hjälpa till med rening och separation av process-strömmar. De används i industrier som gruv-, och mindre versioner används i vetenskapliga laboratorier för att bearbeta vissa typer av prover. Många företag gör magnetiska separatorer för olika tillämpningar, och det finns flera olika stilar som finns tillgängliga för människor att välja mellan, beroende på program och deras behov. Denna typ av utrustning finns tillgänglig från företag som är specialiserade på industriell processutrustning, och det kan även beställas direkt från tillverkare, i fall där människor har anpassat behov.

En grundläggande magnetisk separator består av en magnet av något slag. Som material försiggått under, över, igenom, eller runt en magnetisk separator, lockar det inte önskvärt orenheter, dra ut dem och rengöring flödet. Magnetiska separatorer kan ferromagnetiska eller paramagnetiska, beroende på vilka behov, och i vissa fall material kommer att passera genom båda typer av magnetiska separatorer. Dessa enheter kan variera i storlek från bordsytan separatorer som används i laboratorier till massiva trummor användas i återvinningsanläggningar.

En av de vanligaste användningsområdena för en magnetisk separator är att avlägsna så kallade luffare metall, oönskade järn som kan foul en flödet. Magnetiska separatorer används också för att avlägsna material som kan skada eller dåliga utrustning, en förbehandling steg. Separatorer kan också användas för att sortera olika typer av metall, med en rad separatorer varierande intensitet att dra ut starkt och svagt magnetiska material vid olika tidpunkter.

Vissa stilar inkluderar overhead magneter, som hover över en flödet och magnetiska plattor som gör att materialet kan flöda över tallriken och samtidigt dra ut magnetiska material. Magnetiska separatorer kan också ske i form av trummor, river, och staplade lådor som materialflöden igenom. I laboratoriet, kan en magnetisk separator konstruerade för att kolvar och andra behållare som används för att hålla materialet i labbet, för att minska risken för korskontaminering.

Precis som andra enheter som används i behandling av material , en magnetisk separator måste underhållas och drivas enligt anvisningar för att vara effektiva. Underhåll omfattar clearing separatorn för att ta bort magnetiska material har samlats in, tillsammans med regelbundet smörja rörliga delar. När det gäller elektromagneter, är det också nödvändigt att se till att akut shutoffs och andra säkerhetsfunktioner är funktionsduglig, så att magneten kan stängas av i händelse av att ett problem uppstår på produktionslinjen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.