Vad är luftkonditionering enheter?

Luftkonditionering enheter är system av maskiner som håller luften i ett utrymme cool. En värmepump består av tre grundläggande delar: kompressor, kondensorn och förångaren. Alla dessa delar bidrar till att kyla ner luften i ett utrymme. Luftkonditionering enheter arbete av cirkulerande luft och dra värme ur den. Det är därför luft kan ofta vara smutsigare insidan av ett hem än utanför den.

Det finns flera områden där luftkonditionering enheter kan användas, till exempel i bostäder, kontor, och bilar. Det finns också portabla luftkonditioneringsanläggningar som kan flyttas från en plats till en annan. Central luftkonditionering hänvisar till en värmepump som används för att kontrollera luftens temperatur till en hel byggnad. Dela luftkonditionering enheter delas upp komponenter luftkonditionering i utomhusbruk och inomhus enheter. Inomhus enheter omfattar förångaren, kylbatterier och kylfläktar medan utomhusbruk inkluderar kompressor och kondensor.

I kyl-metoden, startar processen med kompressorn. Den Luftkonditioneringskompressor tar cool gas, som kallas ett köldmedium, och komprimerar den tills den är varmare, trycksatt gas. Gasen skickas sedan till kylaren där fans svalka sig gasen och kondenseras till en vätska, fortfarande under högt tryck. Denna vätska skickas sedan till förångaren där den fått igenom ett litet hål i kylbatteriet. Under tiden varm luft från den areal som skall kylas sugs in genom inluftshålet.

luft från intag ventilen resor till kylbatterier. Det flytande köldmediet förångas då och vänder tillbaka till en gas. Processen för förångning drar värme ur luften och in i gas. Den nedkylda luften sedan blåses tillbaka in i utrymmet som skall kylas. Samtidigt kylmedium, nu en cool gas igen, skickas tillbaka till kompressorn för att starta cykeln över.

För att hålla luftkonditionering enheter ren bör filter användas. En luftkonditionering filter håller damm och smuts från enheten och hjälper till att hålla det fungerar korrekt. En riktig filter bör passa inluftshålet väl och bör rengöras eller bytas ut regelbundet. Vissa filter har den extra fördelen att fånga allergener. Rätt filter kan därför hjälpa till att hålla luften i ett utrymme ren och hjälper till att hålla folk bekväma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.