Vad är korrugerad aluminium?

korrugerad aluminium är aluminium plåt som har pressats till att skapa en räfflad mönster. Det är klassiskt används till ytterväggar och tak på grundläggande strukturer som bodar och skjul, och det kan också användas som ett designelement i vissa arkitektoniska stilar. Många bygga leverantörer bära korrugerad aluminium, med möjlighet att beställa särskilda storlekar eller stilar på begäran, och det är även möjligt att beställa produkten direkt från en tillverkare.

Det finns flera varianter av grundläggande korrugerad aluminium. De höjder och bredder av toppar och dalar kan varieras för specifika behov, vilket formen på korrugering, som kan variera från enkel halv-cirkel former till något upphöjt i kvadrat design. I aluminium kan också behandlas för särskilda klimatförhållanden eller målade i olika färger. Vissa skivor kommer med förborrade hål för enkel installation, eller med urtag för att tillgodose olika behov.

Byggvaror använda korrugerad aluminium för grundläggande projekt för ett antal anledningar. Den första är att korrugerad aluminium tenderar att vara relativt väderbeständig, och den kan pågå till och med utan att noggrant underhåll och uppmärksamhet. Den andra är att denna produkt brukar vara billiga, oftast mycket billigare än alternativa material. Dessutom är det mycket lätt att installera, vilket gör det lockande att göra det självare som vill få ett sådant projekt som en lagring skjul eller skydd för husdjur slutföras snabbt.

i utvecklingsländer, korrugerad aluminium är känt för sin användning på landsbygden för alla typer av byggande, bostäder, lador, kåkstäder och butiker. I områden utan en lättillgänglig källa för trä-, korrugerad aluminium ibland den mest tillgängliga valet av bostad material, även om det är något som saknas i isolering avdelningen. Det är också lätt för människor att stifta sina egna reparationer av konstruktioner av korrugerad aluminium, eftersom slitna eller skadade blad kan helt enkelt vara rippade bort och ersättas.

Vissa designers gillar utseendet och känslan av wellpapp aluminium, och de kan integrera den i en konstruktion system för att lägga till textur och visuellt intresse. Korrugerad aluminium taktäckning kan även användas som en temporär fix tills ett tak kan repareras eller installeras, ger skydd mot väder och vind till en låg kostnad. Människor också förknippar den med en robust, avlägsen blick, som kan vara önskvärt för vissa byggprojekt, och när de görs av återvunnet material, kan det också vara miljövänliga, vilket kan vara ett viktigt inslag för vissa byggare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.