Vad är graddagar?

graddagar (HDD) är en formel som faktiskt visar hur hårt du kan förvänta dig att ugnen till arbete den dagen. Ju större antalet graddagar, desto ugnen måste arbeta för att hålla insidan miljön bekväm. Formeln är väldigt enkel både för graddagar och kyla graddagar. Men med kyla graddagar, är formeln vänt.

sätt att ta reda på antalet graddagar är att ta hög temperatur under dagen och lägga till den i låg temperatur under dagen. När det är klart, sedan dividera med två. Till exempel skulle, om den stora en dag är 50 grader Fahrenheit (10 grader) och den låga är 32 Fahrenheit (0 Celsius), den genomsnittliga temperaturen 41 Fahrenheit (5 Celsius). Detta genomsnitt Fahrenheit temperatur skulle då dras av från 65 Fahrenheit (18 grader). Denna temperatur valdes som en behaglig temperatur där extra värme inte längre behövs. Resultatet skulle bli 24 graddagar för just den dagen.

Naturligtvis är det omöjligt att säga hur detta skulle reagera för en enskild ugn. Alla ugnar verkar på olika nivåer av effektivitet och en del kanske kan arbeta mindre och förbrukar mindre energi när det handlar om samma dagar uppvärmning grad som en annan ugn. Efter ett tag kommer de flesta människor lär sig vad de ska förvänta sig av ugnen vid olika temperaturnivåer.

Men utöver den uppvärmning graden dag nummer, kan andra saker gälla också hur mycket energi en ugn används. Detta kan omfatta vad Termostaten ställs in på och hur länge det har fastställts till en viss temperatur. Till exempel, om hemmet är utrymd en betydande del av dagen, kan termostaten avslås. Mängden och kvaliteten på hemmets isolering är en annan faktor som kommer att göra en stor skillnad.

I allmänhet kan samtidigt graddagar inte hjälpa någon massa förutse vad som kan förväntas från de flesta ugnar, det hjälper individer att förutsäga vad man kan förvänta från sina egna ugnar. Naturligtvis bör enskilda också kunna göra detta bygger på att titta på både höga och låga temperaturer. I detta avseende kan mäta graddagar inte riktigt vara mycket av en hjälp. Men det ger ett ytterligare stöd som människor kan vända sig till för att förstå varför deras näbb är vad det är. Vidare, för dem som vill förutsäga en elräkning för en månad kan det vara en enklare åtgärd att använda istället för att försöka lista ut det på grundval av faktiska temperaturen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.