Vad är glödkatodrör utsläpp?

glödkatodrör utsläpp, även kallad termisk elektron utsläpp, är den process som laddningsbärare, som elektroner och joner, flytta över en yta eller någon form av energi barriär genom induktion av värme. Laddningsbärare hämmar naturligtvis verksamhet, men i glödkatodrör utsläpp, är termisk energi som till transportörer, vilket får dem att övervinna dessa krafter. Anledningen bakom laddningsbärare förmåga att utföra denna åtgärd är därför att elektroner och joner är rörliga och obundna till det normala kedjor av atomens struktur som påverkar andra partiklar. Tidigare var dessa laddningsbärare kallas "thermions. "

En egendom glödkatodrör utsläpp teori är att den släpper regionen är fortsatt med en avgift motsatt till det ursprungliga, men lika till storlek. Detta innebär att placeringen av avgiften transportören före utsläpp kommer att generera en positiv laddning när det gäller elektroner. Detta kan dock ändras med hjälp av ett batteri. De utsläpp neutraliseras när trafikföretagen är längre bort från regionen, vilket resulterar i någon ändring av de ursprungliga skick.

Historiskt är det främsta exemplet på glödkatodrör utsläpp som används i Edison effekten. Elektroner avges från en het metall katod, som använder en polariserad elektrisk anordning för att orsaka elektrisk ström att flyta ut i ett vakuumrör. Detta gör att en anordning för att behålla kontrollen över rörelsen av elektroner och förstärka och ändra den elektriska signalen.

Allt som används för antingen kyla eller generera makt bygger på konceptet med glödkatodrör utsläpp teori. När temperaturen ökar storleken på flödet ökar. Förutom den traditionella användningen av vakuumrör för elektronik kan solid state-enheter även användas för att skapa glödkatodrör förflyttning av elektroner, så att modern teknik kan fungera.

Thermionics rapporterades första gången av Frederick Guthrie 1863. Han kunde identifiera en förändring i positiv laddning av en mycket uppvärmt järn område som inte förekomma om syftet var negativt laddade. Det var dock inte förrän 1880 som den vetenskap lätt var utnyttjas av Thomas Edison. När du arbetar med sina glödlampor, märkte han att vissa områden fortfarande mörka. Detta gav honom möjlighet att identifiera flödet av elektroner grund av värme, vilket leder till skapandet av dioden.

Richardson's lag beskriver orsaken elektroner kan flödet på detta sätt. Närmare bestämt metaller innehålla två elektroner i atomens struktur som kan gå från atom till atom. I 1928, Sir Owen Willans Richardson, en brittisk fysiker, upptäckt att vissa elektroner kunde lämna atomen utan att återvända. Denna process kräver en viss mängd energi beroende på metall. Uttrycket för denna effekt är arbete funktion .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.