Vad är galvaniserat stål Pipe?

Galvaniserade stålrör är ett stålrör som har överdragna med zink. Denna beläggning skyddar stålet mot korrosion. Det används mest för utomhus konstruktion som staket och ledstänger, eller för vissa interiör VVS. Det kallas också ibland galvaniserat järnrör .

Processen för galvanisering diskuterades först av forskare på 1770-talet, nästan 60 år innan det slutligen infördes på 1830-talet. Fransk ingenjör Stanislaus Tranquille Modeste Sorel tog ut det första patentet för processen 1937 och började tillverka den snart efter. Av 1850-talet var Europa producerar galvaniserat stål av fabriker belägna runt på kontinenten. USA följde kort därefter, öppnar sin första anläggning i 1870-talet.

För att skapa galvaniserade stålrör är stålmaterial placeras i en smält bad med zink. Denna process kallas också varmförzinkat galvanisering . De två metaller är kemiskt bundna till varandra i denna process, och kommer därför aldrig separat, vilket ger en mer motståndskraftig och längre livslängd version av stål.

Galvaniserade stålrör lämpar sig inte för gasledningar, men var mycket vanligt förekommande för full, i hemmet avlopp fram till mitten till slutet av 1900-talet, då koppar ersatt det som röret material att välja. Man upptäckte då att kalk uppbyggnad skett snabbare i galvaniserat stålrör än i koppar eller plast. Det är fortfarande ibland används inomhus för VVS, särskilt för utbyte av mindre områden av rör, där flödet inte kommer att bli mycket avbrytas av avsnitt av kalk.

Outdoor program är ett mer gemensamt utnyttjande av galvaniserat stål rör i modern tid. Det är mest sannolikt att ses på staket kedja länk eller ledstänger. Det är mycket resistent mot korrosion, vilket gör det ett perfekt val för varor eller material som kommer att utsättas för elementen på en regelbunden basis.

Galvaniserade stålrör är i allmänhet förbundna med trådar på någon sida med en längd av rör. En liten mängd lim placeras vanligen på gängorna innan du skruvar ihop dem, i syfte att förstärka kopplingen. Om inga trådar är tillgängliga, rör och kopplingar kan svetsas ihop, men försiktighet bör vidtas på grund av värmen från svetsning kan avge farliga zink rök i luften. Rören kan skäras med en cutoff såg eller bågfil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.