Vad är fotgängare signaler?

Över hela världen, fotgängare signaler som används för att hjälpa bilister och fotgängare dela på vägen. En kombination av färgade lampor och signaler används för att stoppa fordonstrafiken i en riktning, starta det i en annan och informera fotgängare när det är säkert att korsa gatan. Överraskande, den verkliga symboler som används för fotgängare signaler är ganska konstanta över hela världen.

Det finns två klasser av fotgängare signaler: gemensam trafik-och dedikerade övergångsställe. Gemensam trafik fotgängare signaler som normalt återfinns i korsningar. Trafiksignaler används för att kontrollera fordonet trafiken och fotgängare signaler används för att fotgängare kan korsa vägen på ett säkert sätt. I det här fallet har både fordon och fotgängare dedikerade signaler.

trafiksignaler för fordon har röda, gula och gröna lampor. Ett ljus visas åt gången, och de är den en timer. Lamporna för varje gata är samordnade, så att trafiken bara går en väg genom korsningen i taget. Det finns mindre variationer i trafiksignaler, men färgerna är universella. Den röda signal betyder stopp, är gul avkastning, och grönt är för att fortsätta.

fotgängare signaler i en vägkorsning är också samordnas med trafiksignaler, men är en helt annan uppsättning signaler. De vanligaste fotgängare signaler bildsymboler. En bild av en person som går används för att indikera vägen är säkert att korsa, och ett uppochnedvänt hand används för att indikera vägen är osäker. I USA, vissa signaler använder de engelska orden "Don't Walk" och "Walk" i stället för bildsymboler. Men denna typ av signal tas sakta ersatts med den mer universella bildsymboler.

I många länder, är ytterligare funktioner läggs till för att tillhandahålla mer information till fotgängare. Till exempel kan en promenad signal förändras till en blinkande hand fem sekunder innan signalen ändras. På andra platser, är en nedräkning från tio till noll används för att ange hur lång tid som återstår innan signalen ändras. Syftet med dessa två förbättringar är att låta fotgängare veta hur mycket tid som återstår så att han eller hon kan avgöra om det finns tillräckligt med tid för att korsa vägen på ett säkert sätt.

En särskild övergångsställe ligger i ett avsnitt av väg utan korsande gatan. De gående kan stoppa biltrafiken genom att trycka på en knapp som sätter igång blinkande gula lampor. När fordon har stoppats, kan fotgängare över vägen. Denna typ av passage ofta ligger framför skolor och köpcentra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.