Vad är förebyggande underhåll?

Underhållskostnader är en av de största faktorer som påverkar en anläggning budget. Försök att minska dessa kostnader har lett till utvecklingen av flera underhåll strategier. Förebyggande underhåll är en defekt inspektion strategi som använder indikatorer för att förbereda sig för framtida problem.

Ett stort misstag med förebyggande underhåll är att det ofta förväxlas med förebyggande underhåll, som består av preplanned, rutinmässiga åtgärder som används för att förhindra större problem. För att bättre förstå förebyggande underhåll, är det bäst att dra en kontrast mellan den och förebyggande underhåll, vilket ofta är ett mer allmänt erkänd sikt.

Förebyggande underhåll innebär regelbunden, prescheduled service. Till exempel kan en maskin stängas varje månad ha ersatts av vätska och fyllas på. Därefter varje halvår kan det vara avstängd så det bälten kan ersättas. Detta görs i hopp om att stora problem i samband med vätskor och bälten förekommer inte.

för förebyggande underhåll, tvärtom, i allmänhet innebär observation. Anteckningar tas av indikatorer som kan signalera större problem. Till exempel kan en maskin kontrolleras regelbundet. Om onormala läckage eller ansamling av fukt hittas

dessa fungerar som signaler att några större problem kan komma att öka.

En annan stor skillnad mellan dessa två underhåll strategier är att förebyggande underhåll kan vara möjligt, medan en del av utrustningen är i drift. Men i de flesta fall måste utrustningen stängas under en period. Förebyggande underhåll nästan alltid handlar om bedömningar som tas medan utrustningen fungerar normalt. Det kommer i allmänhet göra inspektion onyttiga eller oriktiga, om en maskin bedöms för fel när den är avstängd eller kapacitet minskar.

för förebyggande underhåll inte förlitar sig på föraningar och intuition. Det är inte beroende av industrin statistik, t. ex. de som säger en del av utrustningen måste ha en viss tjänst på bestämda intervall. Förebyggande underhåll bygger på verkliga signaler visas genom en enstaka och särskild utrustning.

Det kan handla jämföra statistik för tecken på en nära förestående problem. Det är allmänt noteras att en av de mest kostsamma misstag i industriell miljö inte spelar in och analysera uppgifter som utrustning prestanda och värmefördelning. Siffrorna som utgör ett optimalt operativsystem del av utrustningen är utmärkta indikatorer jämfört med siffror som är drastiskt annorlunda. Om en box cutter skära 30. 000 lådor varje månad för ett år och sedan plötsligt bara klippa 20. 000, bör detta ses som en signal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.