Vad är ett passagerarplan?

passagerarplan är ett flygplan som har konstruerats och utrustats för att transportera passagerare, i motsats till en last flygplan, ett flygplan som konstruerats för frakt. Passagerare flygplan har ett antal egenskaper som gör dem passar just transporterar människor, allt från sittplatser för passagerare att övertryck system som gör att miljön i kabinen säkra för passagerarna.

Det finns två typer av persontransporter flygplan: privata flygplan och kommersiella flygplan. Privata flygplan är utformade som ska flygas eller hyrs privat, och de är vanligtvis små, med en passagerarkapacitet under 12 år. Kommersiella flygplan, däremot används av flygbolagen för att dra ett stort antal passagerare. Förutom att vara större, kommersiella flygplan är också snabbare, och de har en längre räckvidd. Båda tenderar att vara ganska dyra, även om vissa privata flygplan är ganska överkomliga för flygplan hobby.

Ur ett hälso-och säkerhetsperspektiv, den kritiska skillnaden mellan en last flygplanet och ett passagerarplan är att använda ett tryck och klimatanläggning systemet i ett passagerarflygplan. Detta system håller luften i kabinen bekväm, och förhindrar snabba tryckfall, vilket kan vara dödligt. Passagerare flygplan har även luftrening och recirkulation som ger passagerare med syre att andas. Utan dessa åtgärder skulle i kabinen på ett flygplan vara ogästvänligt när planet nådde höjden. Vissa privata flygplan brist klimat och tryckreglering, och därför endast lämpar sig för låg höjd flygningar.

Förutom en design som håller passagerare vid liv, ett passagerarplan har också funktioner som att passagerare bekvämt, med början sittplatser. Trafikflygplan består ofta av toaletter, och en del har även en pentryt där mat och dryck kan förberedas. Större kommersiella flygplan brukar också ha underhållningssystem som tillåter passagerarna att lyssna på musik, se filmer och delta i andra aktiviteter medan den resande under flygning.

flygplan i kommersiell trafik är klassiskt indelade i olika klasser eller stugor, med varierande grad av lyx. Tourist, ekonomi, eller tredje klass har endast de mest grundläggande bekvämligheter, medan affärer eller andra klass är bekvämare. Första eller lyxklass på ett passagerarplan kan innehålla funktioner som stolar, som luta till bäddar för långdistansflygningar, fast Kina mat tjänst snarare än plastbrickor, och tjänster som massage och manikyr för trötta resenärer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.