Vad är ett konkret Aggregate?

Betong aggregat är ett material som blandas med cement för att skapa betong som är hård, stark och långvarig. Det finns ett antal olika typer av betong samlade, med entreprenörer de väljer samlade på grundval av den typ av arbete som utförs. Om du bor i ett område med betongkonstruktioner, kan du se några exempel på aggregat i handling.

Använda aggregat innehåller konkreta mycket starkare, med den sammanlagda fungerar som en typ av armering. Den sammanlagda ökar livslängden för betong, och gör den mer hållbar. Entreprenörer kan välja från fina aggregat är tillverkade av små partiklar av material och grova aggregat, som är gjorda med stora bitar. Företag som tillverkar betong sammanlagda vanligtvis grad sina produkter efter storlek, vilket gör att entreprenörer att beställa från ett spektrum av storlekar.

För aggregat att vara effektiv måste den vara stark. Svaga samlade material kommer att försvaga de konkreta, vilket inte är önskvärt. Sammanlagda måste också vara hårt, så att den bibehåller sin form utan att deformeras i betongen. Slutligen måste det vara rent, som i byggandet mening innebär att det är fritt från kemikalier, lera och olika lakas material som kan samverka med betong och inblandning i hur det härdar.

konsistens summan är också ett övervägande. Grov kommer porösa material suga upp vatten under mixningen process som kräver tillsats av mer vatten för att kompensera. Detta i sin tur kastar bort vattnet till konkreta förhållandet med krav på entreprenören att lägga till mer konkret för att undvika att försvagas blandningen. Smidigare aggregat inte kräver några ytterligare vatten, och de är mindre benägna att orsaka sprickor när gjutningen.

Sand är ett vanligt exempel på ett fint aggregat. Klippor och krossat glas kan användas som stora aggregat. Naturliga samlade material bryts och krossats till storlek. Vissa företag använder återvunnet material, inklusive metall, med målet att hålla användbara material från deponier, även om konkreta aggregat kan bli lite dyrare eftersom det måste rengöras noga före användning.

Vissa entreprenörer vill använda utsatta betong samlade i sina projekt, vilket gör den sammanlagda synliga med en rad olika byggnadsteknik. Betong med synliga aggregat är utformad för att vara trevlig att se på, och det kan göras med aggregat som är dekorativ och funktionell. Denna teknik används ofta för gångvägar och konkreta möbler att lägga till mer visuellt intresse för vad som annars skulle bli en intetsägande grå yta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.