Vad är ett 12 volt Vattenpump?

En 12 pump volt vatten är det perfekta sättet att ge rinnande vatten till ett fritids fordon (RV), en dragna eller motordrivna husbil. Dess kompakta storlek sparar plats i ramarna för den något trånga inre av en RV. Viktigast är dess förmåga att drivas med det ordinarie 12 volt likström (DC) bil batteri, försäkrar rinnande vatten oavsett om RV är parkerad, om nära en källa kommunala el, eller inte.

I den typiska RV, normalt en 12 volts vattenpump är monterad bredvid sötvatten tank. Pumpen är kopplad till en elektrisk panel som i sin tur kopplas till en separat 12 volts batteri eller batterier. Det finns vanligen två slangar bifogas 12 volts vattenpump, ett för att dra vattnet från den slutna tanken till pumpen, och den andra som leder från pumpen till kranen, eller kran. När pumpen aktiveras på panelen, en liten impeller i pumpen suger, eller drar vattnet från tanken, och sedan skjuter den mot kranen.

pumphjulet i en äldre modell 12 pump volt vatten Ibland är tillverkad av rost-och korrosionsbeständig brons eller koppar. De flesta av de senare tillverkade 12 pumpar volt vatten dock använda plast impellrar. Mer flexibel, och ännu mer rost-resistent än brons, kommer plast impellrar inte korrodera och kommer även att små, fasta partiklar ofta förekommer i sötvatten tankar, att passera genom pumpen utan störningar.

I Förutom fritidsfordon, 12 volts vattenpumpar används i mindre motorbåtar. Det är inte bara behövs för att pumpa färskvatten från spillvattentank, dessa mångsidiga pumpar är också nödvändiga för en annan, ännu viktigare funktion. Båtar, även helt nya båtar har en tendens att samla vatten i kölsvinet, botten på en båt. Länspumpar är 12 volts vatten pumpar som är placerade i rännstenar av en båt, och när utrustad med en flottörventil, kommer automatiskt att pumpa detta insamlas länsvatten över relingen när slagvatten når en viss nivå.

12 volts vatten pump är en robust enhet och, i båtar, är utformad för att nedsänkbar. I de flesta RVs är vattenpumpen, åtminstone, vattenresistent. Med förmåga att tåla påfrestningarna av nästan konstant drift, samt möjlighet att ge konstant tryck vatten i de mest avlägsna områdena med en vanlig bil batteri, är dessa bärbara pumpar mer än en ren bekvämlighet, är det en nödvändighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.