Vad är en vinkelhake?

En av de mest lätt att känna igen av alla snickerier verktyg är vinkelhake en L-formad vinkelhake som används för att plotta räta vinklar under byggtiden. Ibland kallad en byggmästare's Square, vinkelhake är en plan kvadrat som ofta görs med stål eller aluminium, och är relativt lätt. Carpenters torg är ofta anställda i väggar, i installationen av tak, och med ett antal projekt möbler konstruktion.

vinkelhake av dagens åtgärder vanligtvis 24 inches med sexton inches, som är den största dimensioner någonsin i samband med verktyget. Typiska taksparre torg och tak kvadratiska modellerna i den 19: e talet tenderade att mäta arton inches med tolv inches. Mindre torg finns också tillgängliga och kan vara idealisk för mindre jobb.

Det finns flera olika sätt att effektivt använda vinkelhake. Den huvudsakliga funktionen för enheten är att lägga ut och markera mönster som är relaterade till utformningen jobb. Detta skulle omfatta sådana uppgifter som att rita vinklar för tak jobb, byggandet av trappor steg, och se till att väggarna gick i perfekt rät vinkel.

Förutom att rita skisser av dessa typer, är det också möjligt att använda en vinkelhake för att bestämma hur platta en planka eller ark av byggnadsmaterial. Detta är faktiskt ett utmärkt sätt att snabbt få material innan köp eller användning i ett byggprojekt. Eftersom många projekt kräver platt byggmaterial för att byggas på rätt sätt kommer denna enkla metod att kontrollera förhindra att byggaren från att använda material som är något skev.

Det finns huvudsakligen tre delar av den typiska vinkelhake. Ju längre arm av torget kallas bladet. Detta avsnitt är något bredare än den andra kortare arm vinkelhake, som kallas tungan. Den yttre hörnet där tungan och bladet ansluta kallas hälen.

För att bidra till att göra beräkningar snabbt och enkelt, yta eller ansikte vinkelhake är utrustad med mätningar. Även förr var det mätning medium anställda strikt linjär, många vinkelhake modeller idag kommer också att innehålla metriska dimensioner också. En vinkelhake kan köpas på någon järnaffär, samt alla bygg detaljhandeln centrum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.