Vad är en uppdragstagares licens?

en avtalspart har licens ger en byggmästare förmågan att påstå att de har tillstånd. I många stater, tillståndskrav liknar varandra, men statsbyggande lagar varierar. Om man redan har tillstånd i en enda stat, för att kräva tillstånd i ett annat land, vanligtvis en person som skall genomgå samma kontroller och tester för att få en entreprenör licens.

Uppdragstagarens licensen kan för allmänna konstruktion eller kan erhållas för specialiserade områden såsom VVS, måleri eller kunskaper om värme-och kylsystem som HVAC. Anställa en licensierad entreprenör tenderar att se till att en blir någon med kunskap om statliga lagar om byggnaden, och har en högre grad av erfarenhet.

Dessutom kan människor vanligtvis inte få en uppdragstagares licens om inte de också ingår som ett företag. Detta skyddar både entreprenören och blivande arbetsgivare. Om en arbetstagare med en entreprenör licens utför fuskverk, eller bygger någon typ av byggnad som inte kommer upp till kod, kan han eller hon kan förlora sin licens, samt att bli stämd av arbetsgivarna.

Innan de får en uppdragstagares licens måste man ha en viss erfarenhet. Till exempel i Kalifornien, måste dessa ansöker om en uppdragstagares licensen fyra års byggande erfarenhet och antingen vid det gesäll nivå, eller verkmästare nivå i sin verksamhet. Detta försäkrar att sökanden inte bara har erfarenhet av att bygga, men även för att leda andra i projekt.

Också enligt kalifornisk lag, en del av fyra års erfarenhet kan ersättas genom att få ett A. A. examen i konstruktion, matematik eller fysik. Klasserna är förknippade med uppbyggnaden kan minska den fyraåriga krav. Däremot kan ett helt år klass eller praktik kvalificerar sig inte som ett helt år av erfarenhet i enlighet med den.

För att få en licens i varje land, och förutom erfarenhet som måste dokumenteras, de ansöker om en uppdragstagares licens måste också visa rätt att lagligt verka i landet, kan behöva lämna fingeravtryck, och måste visa bild identifiering. De flesta stater kräver bevis för ett företag eller en kopia av en inlämnad ansökan om licens. Entreprenörer skall generellt vara över 18, och måste också ge två bilder passfoto.

Efter att ansökan har godkänts, den blivande entreprenören måste då ta ett skriftligt prov. Om prövningen är passerat är sökanden tilldelas en licens. Om entreprenören är specialiserad, kan ytterligare tester tas just nu. När en arbetstagare med en uppdragstagares licens beslutar att specialisera sig senare, kan han eller hon brukar ta specialisering examen vid ett senare datum utan att återta den allmänna granskningen.

I alla stater, är de som inte klarar Uppdragstagarens licensen undersökningar få möjligheter att återerövra prov. Vissa begränsningar för hur många gånger man kan ta examen i en viss tidsperiod kan förekomma. Sökande kan dra nytta av att ta kurser, som kan förbereda en för att ta provet. Dessa kurser är ofta tillgängliga på Internet, och ofta genom community college. Staten koncessionsnämnden kan få material på förberedelserna för undersökningen som kan vara till hjälp.

Med en entreprenör licens, uppdragstagaren generellt högre lön för arbete, och mer benägna att få anställning. De flesta människor använder entreprenörer, särskilt för stora byggprojekt, kräva att entreprenören har en licens, eftersom kränkningar av kod kan vara kostsamma för ägare av stora byggnader. Även vid mindre arbeten, såsom ett tillägg till en bostad, de flesta människor kan känna sig mer bekväm arbeta med någon som har en avtalspart har tillstånd, eftersom detta intygar att staten har bedömt båda personens längd och nivå av erfarenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.