Vad är en täljkniv?

Det finns nästan oändliga former, skulpturer och funktionella produkter för att skapa när carving trä. För nybörjare och veteran träsnidare lika, en täljkniv är ett viktigt verktyg för hobby. Används för att runda, släta och trim olika träslag, träsnideri knivar är vanligtvis betraktas som en hörnsten för träbearbetningsmaskiner verktyg för deras praktiska användning. Även om formen på dessa verktyg kan variera, kommer en typisk täljkniv har vanligtvis ett stort handtag för adekvat gripande, och ett kort, tunt blad för att möjliggöra en bättre kontroll. Små trä skulpturer kan kräva endast en täljkniv, medan de större kan kräva användning av flera knivar, tillsammans med några mer specialiserade carving verktyg.

Även om den grundläggande täljkniv kan tillåta en att utföra enkla träsnideri tekniker på många sorter av trä, till "grain" av trä skäras eller ristade och önskad detaljnivå kommer ofta att bestämma vilken typ av täljkniv, eller knivar som är lämpligast för jobbet. Även hårdare träslag kan vara svårare att skära än mjukare dem, de är generellt sett mer resistenta mot frakturer. Några vanliga skogar som används för snidning omfatta Tupelo, Basswood, valnöt, mahogny och kastanj. Även om varje har olika egenskaper och utseenden, alla dessa skogar är i allmänhet trodde vara tillförlitliga medier för många träsnideri projekt. Innan du börjar några snidning företag kan man överväga vilka andra verktyg kan behövas för jobbet.

De många metoder för träsnideri vaktmästare i en mängd andra träsnideri verktyg, förutom den enkla täljkniv, för fullbordande av olika snitt och design. Om början av en fast del av trä, kan en kräva en urholka att skära bort stora portioner eller att forma mjukare, mer praktiskt, skog. När du försöker rista hårdare träslag, en hammare och mejsel kan behövas för att forma trä. För mer intrikata och dekorativa träsniderier, finns det ett överflöd av andra specialiserade verktyg för att utföra specifika detaljer eller nedskärningar.

Även om de två termer används ofta omväxlande, konsten att träsnideri och konsten att sönderfall i själva verket är två separata hobbies. Träsnideri kräver användning av de nämnda olika verktyg, och är i allmänhet mer delaktiga. Sönderfall görs vanligen med en enda kniv som kan eller inte kan konstrueras för vedhuggning. Vissa whittlers kan använda en vanlig fickkniv för att uppnå liknande detaljerade skulpturer eller ristningar normalt skapats med hjälp av specialitet träsnideri knivar. Denna praxis bör undvikas för ett intensivare träsniderierna dock som pocket knivar ofta inte ger tillräckligt skydd för stora handtag, små blad täljkniv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.