Vad är en Vindkraft Turbine?

En turbin vindkraft är en stor roterande maskin som kan utnyttja energin i vinden och förvandla det till en form som kan användas av människor. Historiskt sett var den vanligaste typen av vindkraft turbin väderkvarnen, som ändrade vindkraft i direkt mekanisk energi, som sedan kan användas för enklare uppgifter som att mala säd. Den moderna vindkraft turbin brukar vara en vind generator och vindkraftverk omvandlare, och kan vända vindenergi till elektricitet som sedan kan transporteras via elnätet kommer att användas av personer långt från platsen för turbiner själva.

Det första kända vind datum makt turbinen från 2: a-talet f. Kr. i Persien, och var en mycket rudimentär design. Genom den 7: e talet, något som närmar väderkvarnen hade utarbetats, och den spreds över hela världen. Denna typ av vindkraft turbin användes för att vända kvarnar för malning korn, och även att driva pumpar, låta färskt vatten som kan dras upp ur marken. Det kanske mest ikoniska användningar av väderkvarnen var i Nederländerna, där de blev allmänt utbredda av den 14: e-talet för att göra allt från att köra gristmills att transportera vatten.

I Amerika runt första världskriget, var den väderkvarn mycket vanligt, med lantbrukare som använder dem i hela landet att driva små pumpar till vatten sina grödor. Genom andra världskriget, hade ett modernare vindkraft turbiner design spridda runt om i landet, och användes för att generera el. Eftersom moderna elektriska nätet ännu inte hade skapats, människor som lever på landsbygden som ville dra nytta av de många elektriska apparater som utvecklas hade att komma med en alternativ källa för energi och vindkraft turbinen var billig och lätt att installera .

Den moderna vindkraft Turbinen är inte så mycket annorlunda än en historisk väderkvarn, även om det ser mycket snyggare och mer aerodynamiska. Den vanligaste typen av turbin är en trebladig horisontell-axeln turbin, vänd rakt in i vinden. Till skillnad från vertikal-axeln turbiner, horisontell-axeln turbiner kan generera kraft genom hela sin rotation, aldrig gå mot vinden.

Även vindkraftverk kan vara ganska enkelt, de flesta moderna vindkraftverk har en rad avancerade funktioner för att får dem att fungera mer effektivt. Till exempel, de flesta kan vara på distans justeras, så att hela fält av turbiner kan flyttas något för att göra det bästa av mötande vind. Många moderna design också använda sig av variabel hastighet turbiner så att de kan flytta sitt motstånd och hastigheten beroende på vindstyrka, och göra dem effektivare. Dessutom, de flesta moderna mönster har också funktioner akut avstängning, för att säkerställa att de inte bryts i extremt hög hastighet vindar.

En del kontroverser har tagits upp av ökad användning av vindkraft som en viktig energikälla. Många objekt till de estetiska aspekterna av den massiva turbiner, som kan fylla stora utrymmen och kan vara synliga från långt borta. För att åtgärda detta, de flesta turbiner är en grå färg, tänkt att smälta in i moln, men de är fortfarande ganska synliga mot klarblå himmel. Det finns också oro för miljöeffekter av turbiner, med många människor som hävdar att fåglar och andra flygande djur kan påverkas av förekomsten av fält av vindkraftverk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.