Vad är en Trycktransmitter?

Som ett sätt att kontrollera verksamheten i ett antal fabriker, marin forskning och allmän produktionsstyrning, en tryckgivare kommer inte bara att bidra till positiva resultat, utan också kan vara ett bra sätt att upprätthålla godtagbara säkerhetsnivåer. Här är några exempel på vad en tryckgivare är utformad för att göra och hur den kan användas i flera olika inställningar.

När det gäller övervakning av trycket i en fabriksinställning, en tryckgivare hjälper till att utföra två specifika mål. Först, tryck instrument övervaka hur mycket tryck som en del av den process som krävs för att uppnå det önskade resultatet. Eftersom tillämpningen av för mycket eller för lite tryck kan resultera i produkter som inte kan säljas, konstant realtid mätningar av trycksatta miljön är absolut nödvändigt.

Med andra tillverknings program, får en tryckgivare skall användas för att se till att inga maskiner är att bygga upp trycket som är längre än de nivåer som anses säkra för operatörerna. Om ett maskinfel push trycket bortom acceptabla nivåer, varnar tryckgivare operatören, som kan vidta åtgärder för att stänga av maskinen och därmed undvika ett olycksfall.

Mätning vätsketryck är ett annat sätt att ett tryck sändaren kan användas i vård och underhåll av kostsam utrustning. Som ett exempel, en bil använder olja som en av de vätskor som behövs för driften. En viss oljetryck måste bibehållas för att fordonet ska kunna köras. Membran, våren ofta drivs typer, är anslutna till en variabel resistor. Detta fungerar som ett sätt att övervaka nivån på oljetrycket i motorn. I moderna fordon ger denna motståndet för att justera spänning för att behålla rätt balans mellan spänning och oljetryck. När denna balans inte kan uppnås på grund av lågt oljetryck, det streck ljus för olja tänds. Varningen ljus ger operatören möjlighet att veta det är dags att kontrollera oljenivån i fordonet innan det är dyrt skador på motorn.

tryckgivare kommer i ett antal former och storlekar. En sådan tryckgivare kallat Bourdon-rör. Speciellt designat för att övervaka icke-flytande tryck och relativt billiga, de är bra för att mäta luft och gas tryck i kompressorer. Rören kan vara c-formade, sfäriska och spiralformade.

Tryckgivare utföra den viktiga uppgiften att se till maskiner och utrustning fungerar, samt ge varningar när trycket håller på att bygga för hälsofarliga nivåer. Kom ihåg det nästa gång oljan ljuset i bilen lyser upp och ta ledtråd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.