Vad är en Plumber Apprentice?

rörmokare lärling är en person som lär handel med VVS-och kompetensutveckling som så småningom kommer att kvalificera honom eller henne att bli en fullfjädrad rörmokare. Eftersom VVS är en handel där utbildning är bäst uppnås genom den arbetslivserfarenhet, är lärlingsutbildning uppdrag enligt lag i många regioner i världen, och villkoren för lärlingsutbildningen är noggrant utformade för att säkerställa att rörmokare får praktisk erfarenhet de behöver för att arbeta säkert och effektivt när de är fullt kvalificerade.

För att bli rörmokare lärling är det oftast nödvändigt att registrera sig hos en myndighet. Ansökan om registrering kan omfatta en grundläggande examen som visar att en lärling har vissa klassrum utbildning samt arbetslivserfarenhet, eller inte, beroende på regionala krav. När en rörmokare lärling är registrerad, han eller hon kan börja arbeta under överinseende av en gesäll rörmokare, entreprenör, eller befälhavaren rörmokare.

En VVS utbildning kräver en viss tid i klassrummet att lära sig om grundläggande begrepp, och mycket tid i fält. VVS lärlingsutbildning kan vara fem år eller mer, med flera krav för certifiering som rörmokare med tusentals timmar av erfarenhet. Efter tre år som rörmokare lärling, kan lärlingen ansöka om certifiering som en gesäll rörmokare. När gesäll har uppfyllt alla de utbildningskrav som han eller hon kan lägga fram bevis för utbildning och ta en examen för att betraktas som en mästare rörmokaren.

En mängd olika uppgifter kan utföras av en rörmokare lärling. Lärlingsutbildning innebär vanligen praktisk undervisning i hur man gör något, följt genom att lärlingen skall prova det för honom eller henne under uppsikt. När lärlingen är kompetent, han eller hon kan försöka utföra uppgifter självständigt, med det arbete som kontrolleras regelbundet eller efter det att uppgiften har avslutats för att bekräfta att det var utförs korrekt.

Lärlingar behöver lära sig om de byggnormer som innebär VVS och VVS-säkerhet, och de behöver skaffa sig praktiska färdigheter som kan användas i fält. De lär sig om olika verktyg som finns tillgängliga för VVS-verksamhet, den standard för olika typer av VVS-installationer och reparationer, och de praktiska kör ett VVS-företag, från att möten med kunder att upprätthålla en flotta av fordon som används för transport av rörmokare och utrustning. De lär sig också om ämnen som installation av nya VVS i en struktur som den är byggd, anpassning av befintliga rörsystem, och underhålla system VVS för att förhindra skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.