Vad är en Kärl Ground?

Ett uppsamlingskärl marken är ett samband mellan en eluttaget och marken. Jordning görs för att ge den rutt för elektroner så att om det finns ett fel, kommer elektronerna in i jorden, i stället för människor eller utrustning i kontakt med dåligt fungerande elektrisk utrustning. Detta är en grundläggande säkerhets-åtgärd som syftar till att minska risken för skador från ett elektriskt system. När du arbetar med ett elektriskt system, bör marken vara det första anslutna och det sista frånkopplad, oavsett om systemet är inkopplat.

Det finns ett antal sätt att utföra ett kärl marken. I de flesta moderna hem, är hela elsystemet jordat, och en bara måste bekräfta att ett kärl är i kontakt med jordanordningen. Om en enskild kärlet inte är ansluten till marken, kan det vara rewired ta itu med denna. Det är lätt att avgöra om den är jordad, eftersom det bör vara en koppar spel någonstans runt huset, ofta i närheten av elektriska fält, drivs ner i marken och ansluts till en grön tråd.

Om hela systemet inte är jordat är det möjligt att inrätta ett enskilt kärl marken genom att ansluta en jordledning på kärlen till en bit metall som kommer i kontakt med marken. Till exempel använder en del personer som lämnade metallrör eller kallt vatten rörsystem för detta ändamål. I detta fall är det viktigt att bekräfta att metallen är ordentligt jordad, och se till att människor känner att metallen används som en elektrisk marken. Denna metod får inte heller överensstämmer med byggnormerna i alla regioner.

En annan metod för ett system som inte är jordad innebär installation av marken fel krets brytaren (GFCI) kärl som en säkerhetsåtgärd. Kärlen måste installeras av en elektriker eller någon skicklig med elektriska arbete för att bekräfta att världen görs på rätt sätt. Vissa typer av ledningar och kärl är inte konstruerade för att ansluta till ett kärl marken. Dessa kräver någon särskild installation tekniker för att säkerställa att de är säkra. Jag

Syftet med ett kärl marken är att göra ett system säkrare. Av denna anledning är det viktigt att regelbundet testa försäljningsställen för att bekräfta att de fortfarande är ordentligt jordad. Kontrollutrustning för detta ändamål är lätt tillgängliga på platser som järnaffärer, och vissa apparater faktiskt tändas när det är problem med marken på gaskärlet de är anslutna till för att väcka folk till ett problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.