Vad är en IR-transceiver?

En infraröd transceiver är en anordning som kan både skicka och ta emot IR-data. Dessa anordningar ses oftast används i kommunikation, även om de har andra program också. Tillverkare av infraröd utrustning producerar ofta infraröd sändare, och de finns på elektronik och järnaffärer. Det finns ett antal olika applikationer för en infraröd sändare och de ibland förekommer i några överraskande platser.

Begreppet "sändtagare är en kappsäck av" sändare "och" mottagare ", vilket i detta fall att Enheten sänder och tar emot infrarött ljus. Vissa transceivers kan göra detta samtidigt, medan andra kan användas för en funktion eller det andra vid varje given tidpunkt. Enheten kan ha en fokuserad ljusstråle, som kräver att man på ett precist kunna fungera, eller det kan vara mer omfattande, beroende på de ansökningar som det är konstruerat för. En infraröd sändare vanligtvis kommer med upplysningar om utbudet av enheten, bredden på strålen, och kraften i enheten.

I kommunikation, håller infraröd sändare används ofta för att synkronisera enheter. Till exempel kan en personlig digital assistent (PDA) kan synkroniseras med en dator med hjälp av IR-sändtagare på båda enheterna. Systemen kan skicka data fram och tillbaka till varandra för att synkronisera innehållet, eller data kan flyttas från enhet till enhet efter behov, beroende på vilka enheter som är inblandade. Några av dessa enheter kommer även synkroniseras automatiskt när de får i rad, hålla saker och ting uppdaterad utan ansträngning av ägaren.

IR-sändare kan även användas för saker som att träda in och samla in data i fältet. Med hjälp av en handhållen IR-sändare, kan en forskare samlar in data på den bärbara enheten och sedan lasta det till en dator via en infraröd sändare. Transceivern kan också få saker som uppgradering av programvara och ändringar databasen, hålla den uppdaterad och aktuell med resten av den utrustning som forskaren använder.

Många enheter som kommunicerar med IR har en sändare, mottagare eller transceiver inbyggd, eller en springa där en IR-enheten kan monteras. Dessa kräver ibland lite ansträngning att ersätta, även om det kan göras, med reservdelar beställas genom tillverkaren eller genom ett annat bolag. Man kan också köpa fristående IR-sändtagare för att ersätta handhållna enheter, och de kan köpa enheter som är utformade för att passa in i elektronik såsom robotar som byggs från grunden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.