Vad är en Hollow Ground Blade?

En ihålig grund Bladet är ett knivblad som har mark för att skapa en karakteristisk konkav, fasad kant längs framkanten av kniven. Denna effekt åstadkoms genom att starta slipa under mittpunkten av kniv, skapa en liten kil med konkava sidor som är mycket vass och mycket lätt att sköta. Många massproducerade knivar är gjorda med ihåliga marken blad, eftersom de är också lätt att skapa i en fabrik, och konsumenterna vill ha knivar som lätt kan slipas.

"slipa" av ett blad hänvisar till hur den är skuren för att förbereda den för polering och slipning. Det finns ett antal olika mala stilar, alla inriktade på en eventuell tillämpning av kniven, en ihålig grund klingan är en av de vanligaste typerna av klingor. När ett blad har mark är det formas för livet, och ytterligare justeringar genomföras med skärpa. I sällsynta fall kan en kniv på nytt mark, men detta är inte ofta kallas för, eller ens möjligt.

När en ihålig grund bladet är tillverkat, en slipskiva används på den nedre halvan av kniv för att ta en konvex scoop ut bladet. Framkant är längst ner i detta scoop, och det är extremt vass eftersom det är så fint. I tvärsnitt ser en ihålig grund blad ungefär som en gammaldags penna NIB, med en fast överdel och en delikat, veckat bas. Denna bas är lätt att greppa med en skärpning verktyg, t. ex. ett bryne, vilket gör kniv slipning mycket lätt.

dock en ihålig grund blad har en allvarlig nackdel. Dessa typer av blad tenderar att vara skör och bräcklig, eftersom de är så tunna. Därför kan de inte användas för tunga uppgifter som att hacka eller skära tät livsmedel. En ihålig grund klingan är lämplig för fin skärning uppgifter, som flås, butterflying kött och styckningen sushi. Genom att använda kniven på rätt sätt, kommer du att förlänga dess livslängd.

I alla fall, när du väljer en kniv, leta efter en med ett fast blad som är tillverkad av hög kvalitet metall. Om du kan, gå till en kniv butik i person så att du kan plocka upp och hantera knivar. Se till att handtaget känns rätt i handen, och att kniven känns balanserad när du håller den. En besvärlig, obekväma blad blir inte lätt eller roligt att arbeta med. Kör aldrig knivar genom diskmaskinen, eftersom detta kan göra att de trista, och få för vana att radera dina knivar torr efter tvätt för att hålla bladen i gott skick.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.