Vad är en High Lift pallyftare?

En hög lastbil lyft pallen är ett industriellt verktyg används för att flytta godstrafik, och lyft den till höjder än vad som annars vore omöjligt med en traditionell pallyftare. Dessa truckar kan manövreras helt för hand, eller kan drivas av batteriet. Kostnaden för en hög hiss pallyftare är vanligtvis mer än en modell som håller gods nära marken, men är användbar när stapling tunga pallar på hyllor.

Det finns två sätt på vilka höga lyft pallen trucken kan lyfta pallar från marken. Det ena är genom ett dragspel metod, där skär ben på undersidan av gaffelförlängningar sakta gått samman för att lyfta förlängningar upp, motsvarar begreppet användas för att höja en strykbräda till en användbar nivå. Den andra typen använder en ställbar mast, mycket liknar vissa gaffeltruckar, att lyfta upp frakten till mycket högre nivåer än den första metoden skulle kunna uppnå. De som använder en ställbar mast kallas ofta pall staplare.

Höjden på höglyftande pallyftare till stor del bestäms av vilken typ av pallyftare det är. De som använder dragspelet metod kan oftast hiss mellan 30 och 33 inches hög (76 till 84 cm). De som använder en ställbar hiss metod är endast begränsad av masten höjd och mängden motvikt den har. Dessa modeller kan lyfta till höjder på ca 17 fot (5,2 meter) eller mer.

Pallstaplare är en elektrisk pallyftare som ofta inkluderar en plats för operatören att rida på, men gångmanövrerad modeller också tillgängligt. Operatören manövrer denna typ av höglyftande pallyftare med hjälp av ett antal spakar och knappar på en kontrollpanel, beläget vid midjan. I slutet av ett arbetsskift, denna typ av pallyftare är ofta i behov av att laddas upp så att det kan användas kontinuerligt nästa dag. Som med alla verktyg med uppladdningsbara batterier, kommer batteriet behöver ersättas från tid till annan.

Generellt

har en stor hiss pallyftare kunna lyfta vikter på mellan 2. 000 och 3,300 pounds (907 till 1. 500 kg), men det kan vara möjligt att hitta några högre slutet modeller som kan lyfta något mer. Även om det kan vara möjligt att lyfta tyngre föremål än vad pallyftare är beräknat för, extrem försiktighet bör iakttas när det. Eventuella skador från användning utanför tillverkarens rekommendationer kan leda till att garantin och eventuellt sätta i närheten personal i fara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.