Vad är en Axis Wind Turbine?

Ett vindkraftverk är en turbin som skapar el med hjälp av vinden att snurra axeln, som sedan driver en generator. Tekniken har blivit vanligare sedan början av 21: a århundradet som en källa till ren energi. Vindkraftverk som använder sig av vindkraftverk finns nu i många områden runt om i världen, inklusive USA. Det finns två grundläggande vindkraftverk modeller: den horisontella axeln turbin och den lodräta axeln turbinen.

Den horisontella axeln vindkraftverk är den vanligaste modellen i drift. Denna turbin ser mer ut som en traditionell väderkvarn eller skrivbord fläkt. Belägen högst upp i tornet är en gondol sitter vinkelrätt mot post, i horisontellt läge. Den sträcker sig i båda riktningarna från tornet. På ena sidan av gondol är bladen för turbinen, som snurra parallellt med tornet. Längden på bladen bestäms av kvalitet av turbinen, om det är en kommersiell kvalitet eller för privat bruk.

Fördelarna med denna typ av vindkraftverk är de traditionella design som är lätt att underhålla , och dess höga effektivitet. Många program är utformade för att utbilda dem i drift och reparation eller horisontella tillgång vindkraftverk. Vidare tekniken, eftersom det är så vanligt, har det redan gått igenom ett par generationer av förfining. En av nackdelarna är att det måste omvandlas till vinden för full effektivitet.

Den vertikala vindkraftverk är något annorlunda i dess konfiguration. Istället för att ha en justerbar horisontellt gondol, bladen snurra runt tornet själva systemet. Bladen är också placeras vertikalt på turbinen. Detta är ett relativt nytt vindkraftverk koncept, speciellt på den kommersiella marknaden, men många tror att den har en stor potential.

Det finns en rad olika fördelar och nackdelar med den vertikala axeln vindkraftverk. Den största fördelen är den kan fånga vinden i någon riktning, så det inte behöver justeras när vinden förändringar. Den största nackdelen är att tekniken är fortfarande i sin linda. Därför mönster inte är nästan lika effektiva som horisontella axeln vindkraftverk, även om detta kan förändras med tiden.

Oavsett vilken typ av vindkraftverk används, är det tydligt att tekniken förbättras. Även om viss debatt existerar över den praktiska av produkterna, och vissa säger att de utgör en fara för flyttande fåglar och ta bort från den naturliga skönheten i landet fortsätter de att öka i popularitet. Dessa vindkraftverk ses som en del av den större bilden i nästa generation energiproduktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.