Vad är arkitektritningar?

Architectural planer är omfattande ritningar av byggnader som utgör det färdiga projektet. Dessa kan också kallas ritningar eller planer golvet. I fråga om en struktur för att fungera som bostad, kan de också kallas hem planer. Arkitektritningar omfattar vanligtvis alla höjdskillnader, tillsammans med en eventuell lista över material och anteckningar design.

Kommer upp med en bra uppsättning arkitektoniska planer är en av de första stegen i utformningen av en byggnad. En sajt plan, eller studier, kan göras först så att det finns tillräcklig kunskap erhålls om området innan de slutliga planerna görs. När platsen har inspekterats, kan planerna utarbetas på grundval av det tillgängliga utrymmet. Ibland kan detta radikalt ändra planer från den ursprungliga konstruktionen, men de flesta förändringar som beror på plats begränsningar kommer bli relativt små.

Utformningen av byggnaden i det arkitektoniska planer kartan uppdragstagaren kommer att använda för uppföra byggnaden. Layouten ska notera eventuella höjdskillnader, som ofta fordrar åtgärder eller lutningar, både inom huset och utanför. Planerna måste utarbetas i en skala som är enhetligt i hela dokumentet, om inga förändringar noteras. Skalan kan vara förstorad för att visa fler detaljer i vissa fall, men denna detalj är vanligtvis avsättas från det viktigaste planerna.

Architectural planerna kommer ofta att vara mycket specifik när det gäller material som använts. Detta beror på att designern går för ett visst utseende som kräver strikt efterlevnad av planerna. Varje avvikelse från de planer som en entreprenör kan vilja genomföra bör endast göras efter ett samråd med arkitekt eller ägare, och av goda skäl. Vissa ändringar kan kräva en helt ny uppsättning arkitektoniska planer så att det övergripande utseendet förblir sammanhängande, men det är oftast sällsynt.

I de flesta fall kommer arkitektoniska planer göras av en licensierad arkitekt, och godkänns därefter av ägaren av projektet. Detta ger två nivåer av kontroll för att planerna verkligen används i byggprocessen. När planerna har godkänts, kan olika entreprenörer bli ombedd att lämna anbud på projektet. Planerna är mycket viktigt för entreprenören så att priset kommer att bero på vad som ska visas i dokumenten. Utan riktiga planer, det finns inget sätt att avgöra en rimlig uppskattning för det arbete att göra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.