Vad är Underhåll Records?

Underhållsdokumentation är skrivna konstaterar att dokumentation om underhåll av en viss utrustning. Denna dokumentation kan visa sig användbart att en rad olika verksamheter-från en stor industrianläggning till en liten gräsklippning företag. Dessa register är särskilt användbara i underhåll förvaltningen eftersom de hjälper företag att se till utrustningen hålls i gott skick. Dessutom ger de företagen med ett sätt att hantera och spåra reparation och förebyggande kostnader underhåll.

Användning av underhållsdokumentation är särskilt viktig i en fabriksinställning, där ett stort antal dyra maskiner används dagligen. Dessa register kan se till att allt lämplig utrustning underhåll eller underhåll av anläggningen har avslutats, så att driften på anläggningen skall fungera utan problem. Till exempel loggar ett underhåll beskriver någon reparation eller service underhåll kan hållas på en fabrik maskin. Denna logg kan bidra till att undvika olyckor eller växt nedlagda orsakats av brister i utrustningen.

Oavsett vilken typ av verksamhet kan servicejournal förvaltningen vara viktigt av flera skäl. Till exempel kan en underhållsplan vara ovärderlig i att hjälpa servicetekniker diagnostisera upprepa problem med en maskin eller fordon. Dessutom goda resultat hjälper avdelningen chefer och medarbetare se till att en del av utrustningen fungerar i linje med alla tillverkare garantier. Underhållsdokumentation också hjälpa företagen spår när en del av utrustningen måste genomgå förebyggande underhåll. Om ett företag blir stämt i förhållande till en felaktig utrustning, kan underhållsdokumentation vara avgörande för att stödja företagets mål.

Utveckla en plan servicejournal kräver ett företag att först göra en inventering av all sin utrustning . Alla objekt som måste regelbundet inspekteras eller repareras bör omfattas av denna lista och tilldelas ett spårningsnummer. Till exempel, maskiner bör fordon, verktyg och andra enheter skall registreras. Underhåll programvara kan bevisa värdefullt för att hjälpa företag att organisera all denna information. Huruvida dessa uppgifter är dokumenterade elektroniskt eller i pappersform, en säkerhetskopia bör alltid finnas kvar.

Efter inventeringen har slutförts, underhållsdokumentation helt enkelt måste uppdateras när arbete utförs på en del av utrustningen. Generellt skall de anteckningar dokumentet vilken typ av arbete har gjorts och när den utfördes, liksom vem som gjorde arbetet. Dessutom, när alla kontroll-eller prova utrustning sker, ska underhållsdosen registrera ange om kontroll eller analys följt tillverkarens riktlinjer och förfaranden företag verksamt. Kostnader för arbete och delar bör också dokumenteras i syfte att hjälpa avdelningar med budgetprognoserna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.