Vad är Rivning borrhammare?

Rivning hammare är verktyg som är avsedda att användas i rivning. De är oftast tunga och starka så att de kan användas för att bryta upp en rad ämnen, från träväggar till konkreta kuddar och de är en viktig del av verktyget arsenal som en byggarbetsplats. Det finns ett antal typer av borrhammaren på marknaden, allt från enkla modeller som används i gör-det-själv-projekt till mer tunga versioner för industriell rivning.

Den mest grundläggande borrhammaren är en standard hammare med ett särskilt stort, tungt huvud och ett långt skaft. Användaren kan generera enorma kraft med det långa skaftet, med huvudet packning en allvarlig punch som kan bryta igenom en mängd olika material. När den används av någon med kompetens och musklerna för att kontrollera den, denna typ av hammare som kan bryta upp tegel, betong och andra hårda material konstruktion. I slägga är ett exempel på denna typ av borrhammaren.

Andra rivning hammare använda el för att få lite extra kraft, det är att motorer som gör den största delen av arbetet. Denna typ av borrhammaren bara måste innehas och manipuleras av användaren, utan att behöva utöva allvarlig kraft, fastän det ibland kan ta en överraskande kraft att hålla verktyget på plats. Pneumatiska hammare är förmodligen bland de mest kända av elektriska rivning hammare, och det finns en mängd specialiserade modeller tillgängliga för byggnadsarbetare.

Vissa människor hänvisar till rivning hammare som "brytare", som hänvisar till den tanken att de är för att "bryta upp" material på en byggarbetsplats. Breaking används ofta för att ta bort oönskade väggar, strukturella eller inte, samt att förbereda en struktur för rivning av en försvagning av dess huvudpunkter så att den effektivt kan riktas med en Wrecking Ball. Rivning hammare används också för att riva upp vägar som förberedelse för vägarbete, och att bryta upp stiftelser, allt från omgivande fundament till fast platta stiftelser.

Även rivning hammare kan se ut så rolig att använda till en förbipasserande Arbetet är hårda, ganska smutsig och mycket krävande. För att riva något säkert, skall arbetstagare flyttar noggrant och exakt och de kan arbeta med ingenjörer och experter rivning för att bekräfta att de tar den säkraste metoden att en rivning projekt. Underlåtenhet att följa säkerhetsföreskrifterna kan leda till allvarliga personskador eller dödsfall för arbetstagarna eller åskådare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.