Vad är Orchard Management?

Fruktträdgårdar och mutter kräver mycket arbete och planering. Från inköp av mark och plantering av fruktträd, genom skötsel av grödan och sedan skörd och försäljning av produkten, det finns många detaljer att tänka på. Orchard förvaltning innebär någon form och alla de steg som går in vrida en tomt till en framgångsrik och lönsam gröda.

Orchard förvaltning startar före träden planteras. Orchard ägarna måste bestämma vad deras mål för odlingen kommer att bli. Prioriteringar, arbetsplaner, och utvärderingsmetoder kommer också att införas vid denna tid. Jorden måste testas för näringsämnen, och det måste finnas en särskild plan för vad som kommer att planteras där. Detta innebär att veta vad som växer bra i området, och vad frukt och nötter det finns en efterfrågan på. Trädet saplings sedan planteras enligt planen, på ett sätt som uppmuntrar pollinering och maximal tillväxt.

Den andra fasen i odlingen förvaltning trädvård. Detta inkluderar gödning och behandling av grödan med insektsmedel. Den innehåller också veta hur man hanterar ett sjukt träd, och har en plan för katastrofer, såsom bränder, hagel, eller fryser. Kontrollera varje träd för problem, som röta, mögel eller fel, kan vara tidskrävande, men det är ett nödvändigt steg. Ju tidigare potentiella problem upptäcks, desto större är chansen att kunna rädda och reparera trädet.

Efter att frukt har ökat, är det dags att skörda och sälja den. Anställa en grupp arbetare för att hjälpa skörd, hålla reda på mängden frukt samlas in, och sedan hitta marknader för frukt är också en del av odlingen förvaltning. Det finns många detaljer att registrera och hålla koll på. Den genomsnittliga storleken på frukten, åldern på träden, och hur mycket frukt varje typ av träd producerar måste registreras, vilket gör att ägaren att använda denna information för att förbättra nästa års avkastning.

Det finns mycket som går till framgångsrika fruktträdgård förvaltning. Många fruktträdgård ägare anlitar dessa uppgifter själva, eller till en person eller en grupp av människor, hjälpa till med dessa uppgifter. Det finns också fruktträdgård förvaltningsbolag som kan hjälpa ägare uppfylla sina mål genom framgångsrika förvaltas. Att ha en förvaltningsplan på plats kan göra en enorm skillnad i framgången för en fruktträdgård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.