Vad är Green Building Design?

Green Building design är en term som används för att identifiera de olika aspekterna av att skapa strukturer som använder miljövänliga material och metoder. Den gröna Konceptet även omfattar den Idén att säkerställa byggnaderna är energieffektiva och fortsätter att interagera mer förmånligt med ekosystemet än andra byggnaden alternativ. I allmänhet finns det tre viktiga områden som måste åtgärdas för att arkitekturen skall betraktas som en sann grön byggnadskonstruktion.

Valet av material är en av de viktigaste aspekterna av grön byggnad design. Välja material som anses vara hållbar är mycket viktigt när det gäller att bygga grönt. Använda återvunnet material för att bygga inre och yttre murar hjälper till att avleda dessa material hamnar på soptippen. På samma sätt kan återanvändning av material från rivna strukturer möts ofta detta krav. Även användningen av förnybara resurser såsom balar av halm för väggarna i hemmet skulle räknas som ett miljövänligt sätt att bygga en ny byggnad.

När det är möjligt, lokalt material ska användas i byggandet av den gröna byggnaden. Detta hjälper inte bara att se till att material som är vänliga för den lokala miljön utan också minimerar användningen av fossila bränslen för transport av material till byggplatsen.

Tillsammans med val av material, vilket gör byggnaden energieffektiv är också viktigt att uppgiften att grön byggnad design. Ofta innebär det att hitta sätt att maximera användningen av naturliga ljuset, om installationen av kraftkällor såsom solpaneler och vindkraftverk enheter generation och köp av energieffektiva apparater minimera användningen av energi från någon källa. En effektiv användning av vatten för duschar, toaletter och även för att tvätta kläder och göra maträtter är vanligtvis behandlas. Även detaljer som val av färger för hemmet kan komma i spela som ett medel för att öka den gröna aspekterna av energibesparande åtgärder.

Landskapsplanering på byggarbetsplatsen är också en del av den övergripande grön byggnad design. Precis som själva byggnaden gör en effektiv användning av återvunna eller regenererade material, gör landskapet på samma sätt. Varje bana sker med hjälp av återvunna produkter. Urvalet av planer för utrymmet fokuserar på växter som kräver lite vatten och kan blomstra utan att användningen av kemiska baserade bekämpningsmedel. Dekorativa sängar är konstruerade och tillverkade så att de kan upprätthållas med hjälp av kompost och marktäckning genereras på fastigheten. Även några utomhus möbler bör konstrueras med naturlig eller regenererade material, vilket eliminerar behovet av att mode bänkar eller andra sittplatser från tidigare oanvända resurser.

Helst en sann hållbar bygg design kommer placera den struktur så att den fungerar med den omgivande terrängen och orsakar minimal påverkan på området. Bostäder kan byggas på ett sätt som gör att en sida av den struktur som ska omges av en sluttning på detta sätt maximera isolering i hemmet samtidigt ger den struktur som smälter in i landskapet.

Skapandet av en sann grön byggnadskonstruktion kan ta tid och precision att åstadkomma. I många länder har krav införts för att avgöra om ett byggprojekt kan verkligen kallas grön . I USA kan LEED, eller Ledarskap i Energi-och miljöteknik Design, ge information om hur man bygger ett hem eller annan byggnad, så det kan med rätta kallas en grön byggnad design.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.