Vad är Elektriska isolatorer?

Elektriska isolatorer, eller dielektriska, är material som tål flödet av elektrisk ström. Med andra ord, de är icke-ledande material. De är motsatsen till elektriska ledare som gör el till flöde genom ett material. Elektriska isolatorer hjälp päls, skydda eller stödja elektriska ledare, så att den elektriska strömmen flyter genom ledaren. Isolatorer skyddande material bidrar till att förhindra elektriska stötar eller gnistor.

Elektriska isolatorer består av ämnen med elektroner, eller partiklar energi som är komprimerade ihop av kemiska processen. Det är nästan omöjligt att få elektrisk spänning för att passera genom dessa material. Vissa isolatorer anses ha högre trösklar för elektrisk spänning än andra, och är träffande kallade högspänning isolatorer.

Glas användes som tidigast elektriska isolatorer. Glas, tillsammans med andra icke-metalliska material som porslin, glimmer och keramiska klarar de högsta volt av elektrisk ström. Sedan 1800-talet bidrog glas som skyddar utsatta telegraf ledningar. Gummi uppfanns i mitten av 1800-talet, och som en elektrisk isolator, var det gällde ursprungligen till delar av glaset isolatorer används för att skydda telegraf ledningar. Gummi, tillsammans med plast, har en lägre spänning gräns än glas och porslin, på grund av deras löst elektron sammansättning.

Med tanke på den telekommunikation, Teflon ® och kiseldioxid kom att användas som elektriska isolatorer för att skydda mot synliga ledningar. Dessa material skydda kraftledningar och interna ledningar inom transformatorer och generatorer.

Det finns också sammansatta isolatorer som härrör från en blandning av flera material. Sammansatta elektriska isolatorer är lämpliga för en mängd olika elektroteknik syften allt från bilar till apparater. Dessa sammansatta isolatorer tenderar att sakna den styrka som glas och porslin måste tåla hög elektrisk spänning och kan slitas ut snabbare. De är idealiska för en storskalig tillverkning ansökningar på grund av deras låga kostnader och mångsidighet. Porslin isolatorer kan bryta lätt och kan vara skrymmande. Gummi och andra komposit isolatorer, ring även icke-keramiska isolatorer, är därför i större utsträckning används för tekniska ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.