Vad är Cut Resistant handskar?

Cut handskar är skyddskläder för att förhindra skador på händerna när de kommer i kontakt med skarpa kanter. Normalt är de handskar uppbyggd av material som motstår punktering och ger ett lager av stoppning mellan handen och skalet av handsken. Handskar av denna typ används i ett antal branscher, särskilt program som inte innehåller någon typ av motordrivna verktyg som borrar och sågar.

skal av huggen handskar använder ofta flera olika typer av material i syfte att maximera skyddet mot nedskärningar. Fibrer som används i blandningen kan omfatta så skilda element som rostfritt stål och glasfiber. Det är inte heller ovanligt att handskar som skall tillverkas med hjälp av sådana tunga syntetiska material som Kevlar ® och Spectra ®. Valet av material för tanken är ofta dikteras av rekommenderade användningsområden för handskar.

Det är möjligt att köpa skära handskar med olika mängder stoppning. Anledningen till detta är att vissa uppgifter kräver förmåga att gripa objekt ordentligt. För att se till att handskarna möjliggör en frigående rörlighet för fingrarna är mindre stoppning utnyttjas.

Många märken skära handskar är också belagda med ytskikt som bidrar till att öka förmågan att förstå ytor som är något hala. Beläggningen kan också lägga till att punktera resistenta egenskaper av materialet. Detta gör handskarna ännu mer användarvänligt när skicklighet och förmåga att gripa objekt är nyckeln till uppgiften.

bära denna typ av handskar är inte lämpligt för alla industri eller inställningar tillverkning. I andra fall, handskar tillverkade av en typ av material kan vara acceptabla medan handskar tillverkade av andra material bör inte användas. Food service är ett exempel. Spectra ® skulle vara ett utmärkt val för denna bransch, medan flera andra typer av huggen handskar skulle innehålla element som inte är kompatibla med hantering av livsmedel.

Medan skära handskar erbjuder skydd vid styckningen eller skära bort åtgärder från skarpa kanter eller kniv, är deras förmåga att motstå punktering något begränsad. Använda punkt i en kniv för att skapa en punktering skulle vara något svårt men inte omöjligt. Mycket få typer av skära handskar kunde stoppa ett objekt, såsom ett sy eller sticka från att tränga in i skalet. Men skulle kombinationen av det tjocka skalet och den underliggande stoppning absorberar en del av dragkraften och eventuellt minimera mängden fysisk skada till följd av punktering.

Handskarna är också vanligtvis inte rekommenderas för användning med industriell borrmaskiner och motordrivna sågar. I allmänhet skära handskar ger högsta möjliga skydd när den enskilde arbetar med verktyg som inte drivs av en motor eller elektrisk ström.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.