Vad är Arkitekt ritningar?

Arkitekt ritningar tekniska ritningar skapas av professionella arkitekter att representera byggnader, andra anläggningar som broar och vägar, eller delar av båda. Dessa planer är vanligtvis mycket detaljerade skildringar av många aspekter av en byggnad eller struktur. Arkitekt ritningar kan anta många former som bygger på detaljnivå Ritningarna är avsedda att visa.

Byggandet och arkitektoniska industrier i de flesta länder fastställa särskilda normer för arkitekt ritningar. Dessa normer gäller för skalor, pappersstorlekar och påläggen ritning. Normerna kan också tillämpas på vilka arkitektoniska Bilderna ingår i ett byggnadsprojekt.

Skala är en vanlig fråga i ritningen för arkitektur. Många planer som används i konstruktionen dras med en en-till-en skala. I USA, många arkitekt ritningar använda en Imperial skala vilket kan jämföras inches till fötter, men de flesta andra länder använda motsvarande metriska skala kallas System International (SI), som är baserat i millimeter. Till exempel är en vanlig amerikansk skala för en planritning en halv tum till en fot, eller 1/24th av full storlek, och de motsvarande SI skalan skulle vara en millimeter till 20 millimeter eller 1/20th i full storlek.

Det finns flera typer av arkitekt ritningar. Den första är planritningen eller horisontella tvärsnitt av en byggnad. Dessa ritningar är vanligtvis en vertikal syn på utformningen av rum i en byggnad. Planritningar visar ofta storleken på rummen, placering av dörrar och fönster, och vissa funktioner möbler. De typiska för en hel våning i en byggnad på en gång, så att de inte visar ofta en stor grad av konstruktion i detalj.

tvärsnitt arkitekt ritningar som visar en intern från sidan, eller vertikala tvärsnitt, av en byggnad. De visar oftast full höjd och bredd av byggnaden på en gång. Till skillnad från en planritning kan dessa teckningar visar ofta hur våningar i byggnaden samverkar med varandra. Till exempel skulle en planritning vara otillräckliga för att visa en ljusgård som sträcker sig tre våningar upp, men att det lätt kunde ses på ett tvärsnitt.

En tredje typ av arkitekt ritning är höjden. Denna typ av planen visar utsidan funktioner i en byggnad. De flesta byggplaner innehålla förhöjda en byggnad från alla fyra kompass punkter. Till exempel, om byggnaden mot norr, eller norr ligger närmast kompassriktningen, då fronten skulle vara norr höjd.

detalj ritning finns ett fjärde arkitekt ritning. Dessa visar ofta byggare de tekniska aspekterna av en mindre del av ett vägbygge. Dessa delar är ofta komplexa och måste tas fullt ut för att konstruera dem, till exempel, kan en vara måste bygga spetsen av ett tak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.