Hur fungerar Memory Foam Arbete?

En hel del har skrivits om minne skum madrasser. Många rekommenderar dem för ryggproblem eller som ett sätt att få en god natts sömn. Det finns tv och tryckta medier reklamfilmer som, råda inom Tempur ® sängar minne skum och magiska egenskaper viskoelastiskt skum. Men vad är det med minnet skum som gör det så populärt val för sängar? Här är lite information om hur minnet skum fungerar, och när det kan vara precis vad du behöver.

Utvecklingen av minne skum kom till på grund av rymdprogrammet i USA. Tanken var att hitta sätt att lindra de negativa effekterna av perioder av acceleration och retardation för astronauter som var i luften. Tyvärr slutändan minne skum inte kunde användas för detta ändamål, eftersom den avger små mängder gas för att bygga upp i det bifogade atmosfären av fartyget. Däremot var resultatet av all denna forskning en produkt som var idealisk för användning på andra sätt.

Memory skum är i grunden ett isolerande material som reagerar på förändringar i temperatur. Som skummet kommer i kontakt med en ökning av temperaturen, anpassar skummet för att ge en kudde, genom att mildra på de punkter där kroppen ökar temperaturen i skum. När det används i form av en madrass, skummet formar sig efter konturerna av den mänskliga kroppen, som ger utmärkt stöd vid tryckpunkter längs ryggraden, ben och andra ställen. Detta gör det möjligt att undvika några av de påfrestningar på skelett och muskler i kroppen som uppkommer när man sover på någon annan typ av yta. När en person flyttar positioner minne skum, anpassar skummet automatiskt för att behålla dynan effekt.

Med trycket fördelas jämnt över hela kroppen, det är mindre av en chans att vakna för att finna en mer bekväm ställning. Slutresultatet av att använda minne skum som en sovande yta är att det är möjligt att uppnå djupa REM-sömnen, som är den mest ÅTERSTÄLLANDE formen av sömn. Personer med kroniska ryggbesvär är utmärkta kandidater för användning av ett minne skum madrass.

Visserligen finns det flera utmärkta minne skum madrasser på marknaden idag, desto mer effektiva modeller kan vara dyra. Ett sätt att ta reda på om minnet skum kan vara en bra lösning på sömnproblem är att investera i en uppsättning av kuddar minne skum. Om kuddarna verkar vara att hjälpa den enskilde att få en lugnare sömn, sedan köpa en madrass tillverkad av minne skum skulle vara nästa logiska steg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.