Hur är Glas Marbles Made?

tidigaste kulor rullades av lera, och därför inte erbjuda någon teknisk insikt för beslutsfattare glas marmor. I själva verket var det en man med en bakgrund i metall kullager som kunde ATT en maskin för att forma kulor. Martin Christensen, år 1902, patent på sin uppfinning av remmar och roterande hjul som den första automatiska marmor maker. Den globs av uppvärmt glas var för sig smält bort i slutet av cylindriska plantor för hand och placeras i maskinen, så endast en del av processen var automatiserad. Dessa kulor inte hade pontils, lämnat nopporna över från där staven avlägsnades från glob, så de rullade rakare i spelet kulor.

Maskinen var en förbättring på att forma kulor helt för hand över en heatsource. James Leighton arbete som ett mellansteg vid mekaniseringen 1891. Han patenterade ett verktyg som liknar tång med en sfärisk form på slutet, som bygger på en äldre tyska leksakstillverkaren metod. Även om inte automatisk på något sätt, skyndade processen produktionen.

Ökad efterfrågan under 1920 och 30-talen kan framgångsrikt uppfyllas av mekaniserade marmor företag. Barn och vuxna har fastnat i marmor vurm att samla in tycke "shooters" och skriva in turneringar. Spelet i marmor bygger på snärta kulor på andra spelares kulor, inom en gräns, för att ta dem ur spel.

I moderna maskiner, massor av glas smälter på en gång i en ugn runt 1500 grader Fahrenheit (815 grader). När glaset är löst, strömmar ned en bild öknamnet Gobfeeder, i den räfflade mekanismen. Strängar av färgat glas kan läggas på denna punkt. Varje hjulets kant har en halvcirkelformad groove, och då matchas med ett annat, är utrymmet mellan de båda en sfär, precis som Christenson's. Den varma, ljusa orange gobs av glas separeras och rullade medan de är formbara. När de har rullat in perfekt sfärer och svalnat tillräckligt för att behålla sin form, trycker maskinen ut dem till en bin som skall förpackas och säljas.

Marble beslutsfattandet är också levande bland de sköna konsterna samhället. Glasblåsarna och hantverkare utgör fortfarande kulor med tång, ett slag ficklampa, en form och en ugn, är det sätt handgjorda glaspärlor gjorts. Dessa begåvade människor gör fantastiska kulor med drakar eller fjärilar står i centrum i bländande färger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.