Vilka är de olika användningarna av Urea?

Urea hänvisar vanligen till en organisk kemisk förening som normalt återfinns i urinen hos däggdjur. Det finns många olika användningsområden och tillämpningar av den, såsom i råmaterial, lim, gödselmedel, kommersiella produkter, och produktion av kåda. Den används ofta i många industrialiserade delen av världen och är populärt på de internationella marknaderna för handel på grund av sin billiga produktion och transportkostnader. Det är ibland också känt som karbamidperoxid .

Urea är en organisk förening som först sågs i urin av den franske kemisten Hialire Rouele. Det var också den första organiska ämnen som framställs syntetiskt från icke-organiskt material från de tyska kemisten Friedrich Wöhler. Detta var en viktig händelse i historien om kemi, eftersom det hjälpte rabatt föreställningen att det finns vissa grundläggande skillnad mellan organiska och oorganiska ämnen. Människohandel, är urea en mycket viktig del av det metabola systemet, där dess primära funktion är som en bärare av avfall kväve.

Det vanligaste användningsområdet av urea är som en typ av gödselmedel. Över 90% av världens produktion av ämnet görs för gödningsmedel-relaterade produkter. När det används på detta sätt tar det oftast i form av granulat, pellets eller kristaller. Dessa kan manuellt distribueras av jordbrukare eller spridd med hjälp av jordbruksutrustning. Det är också ofta används i gödsling lösningar, eftersom det är mycket vattenlösligt.

Som en basprodukt vid framställning av harts, är urea kombineras ofta med formaldehyd. Denna blandning har många olika typer av praktiska tillämpningar, som fungerar som ett klister eller används för framställning av plast. Det är också vanligen som en beläggning för material, såsom textilier och papper.

Urea används ofta i djurfoder eller som råvara för andra djur. Det brukar anses vara ett effektivt flöde, eftersom det innehåller kväve, som i allmänhet kan stöd djurens tillväxt. Den relativt billiga priset på produkter som framställs av det är också detta foder ett populärt val för många jordbrukare.

En hel del kommersiella produkter även innehålla karbamid. Hår balsam eller tand-vitare produkter använder det ofta. Facial rengöringsmedel kan också innehålla det, eftersom det kan bidra till uttorkning av huden. Några cigarettmärken också lägga den som en smakförstärkare. Det kan också hittas i många kosmetika, läkemedel, flamskyddsmedel, och tvålar skålen. Urea kan också användas i ett miljövänligt sätt att minska bränsle utsläpp från kraftverk och dieselmotorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.