Vad kan jag göra för att hindra förorening?

Föroreningar är ett stort problem som långsamt förstör den värld som vi lever i. Det är viktigt för varje individ att göra vad han eller hon kan för att rena miljön. Vare sig det är i hemmet eller på en regeringsnivå, är varje människa viktig och har förmågan att göra skillnad och hjälpa till att stoppa föroreningar.

Det första steget du kan ta för att stoppa föroreningar är att inte strö. Kasta sopor i en papperskorg istället för på trottoaren eller i sidan av en väg. Bära med sig en liten påse med dig och om du ser en bit av skräp på marken när du är på en promenad, plocka upp och kasta ut den.

Om du märker att det inte finns många soptunnor på gatan i din stad, skriva ett brev till din lokala regering be dem att lägga ut mer för att hjälpa till att stoppa föroreningar. Många människor går på promenader, särskilt under sommarmånaderna, och vill kunna ha tillgång till en soptunna om de behöver en. I stället för att folk kastar skräp på gatan, kan de vara mer benägna att uttrycka det i en soptunna om det fanns ett runt.

För att hjälpa till att stoppa föroreningar, kan folk börja bli mer medvetna om vilka objekt kan återvinnas och hur man ska göra det. En uppmaning till närmaste återvinningsstation kan säga var att återvinna använda batterier, datorskärmar och bitar av trä bland många andra punkter. Det finns även några företag som kommer att köpa din gamla elektronik som mobiltelefoner, så du kan tjäna lite pengar och hjälpa till att rädda miljön på samma gång.

Om du upptäcker en särskild fråga som du vill ta med till regeringens uppmärksamhet, var inte rädd för att låta din röst hörd. Överväga att skriva ett brev till en medlem av regeringen att ge er åsikt och förklara vad du tror kan och bör göras för att hjälpa till att lösa problemet. Om du inte är intresserad av att skriva ett brev, det finns många miljömässiga framställningar online som du kan skriva ditt namn på, eller du kan även starta en egen.

Vissa människor avyttring av produkter, till exempel färg, avlopp olja eller bekämpningsmedel, rakt in i storm eller kasta föremål i soporna. Dessa poster måste kasseras på rätt sätt så att de inte kommer till skada för miljön. Ett samtal till din lokala återvinningscentral kommer att informera dig om var du kan lämna av dessa objekt på ett säkert sätt.

Det är mycket enkelt för varje enskild person att hjälpa till att stoppa föroreningar. Det kan ta lite ansträngning, men kan vara något som gör en enorm skillnad. Börja med att utvärdera hur du kan göra små förändringar. Även de minsta förändringar i ditt eget liv kan ha en massiv inverkan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.