Vad betyder en inredningsarkitekt göra?

En inredningsarkitekt som mål att planera utrymmen inomhus och områden som är funktionella, säkra och estetiskt tilltalande. De har ofta specialiserade på antingen bostäder eller kommersiella fastigheter, och många specialiserade på nischer som t. ex. teater, detaljhandel utrymmen, utställningshallar, eller andra särskilda typer av byggnader. Inredningsarkitektur anser många variabler, inklusive byggnader och koder säkerhet, hur belysning ser ut under olika tider på dagen, hur ett rum ser ut från ett annat inre rum, och mycket mer. En begåvad inredningsarkitekt hittar ett sätt att göra alla dessa variabler samverkar smidigt.

En inredningsarkitekt Ofta är de utsattes för en viss uppgift när de ombads att utforma en interiör utrymme för en kommersiell eller icke-professionell kund. En återförsäljare kan begära ett inre utrymme som främjar konsumtionen, medan en kommersiell kund kanske vill ett område som främjar arbetsplatsen produktivitet. En inredningsarkitekt ser i allmänhet för att uppnå dessa mål genom att använda beprövade inredningsarkitektur principer och tekniker, samt genom att arbeta tillsammans med en inredningsarkitekt.

Även en inredningsarkitekt rör utformningen av interiören områden, en inredningsarkitekt handlar om att fylla dessa utrymmen. Det inkluderar att lägga objekt, t. ex. gardiner, möbler, belysning, mattor och andra liknande poster. Tillsammans kan en inredningsarkitekt och en inredningsarkitekt skapa inuti områden som främjar konsumenternas särskilda aktiviteter, såsom att utöva, shopping eller spel.

Förutom att utnyttja en god förståelse för byggsäkerhet och regler, en inredningsarkitekt skall även ha åtminstone en grundläggande kunskaper i konstruktion, inredning, samt värme och kyla teknik. En inredningsarkitekt kommer att behöva arbeta direkt med människor i dessa och andra industrier under hela livet av sina projekt. Han eller hon måste ha ett fast grepp om hur inredningsarkitektur arbetar med dessa industrier i syfte att underlätta ett maximalt produktiv arbetsrelation.

Inredning arkitekter stor del beror på datorstödd design (CAD) program och andra typer av datorprogram för att utveckla ritningar för inredning utrymmen. Även om vissa blyertsteckning fortfarande ofta är nödvändigt, datorprogram är en central del av detta yrke.

Den minsta utbildning krävs för att bli en inredningsarkitekt är en kandidatexamen, från en ackrediterad institution eller högskolan. Efter att ha utfört kvalificerat arbete in det inre arkitektur fältet för ett förutbestämt belopp år, en inredningsarkitekt kan kanske bli certifierade av en nationell eller regional organisation, såsom det nationella rådet för Interior Design Qualification (NCIDQ) i USA. Denna certifiering är till hjälp för en inredningsarkitekt s avancemang antingen inom ett företag eller självständigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.