Vad är varmförzinkat stål?

varmförzinkat stål (HDG) är av stål som doppats i smält zink för att ta fram ett rost-beläggning. Termen galvanisering hänvisar ofta till varmförzinkat metod, det kallas också ibland zink varmgalvaniserad . En karakteristisk kristallint mönster, som kallas spangling , är ofta kvar på ytan av stålet. Varmförzinkat stål används i applikationer där stål kan utsättas för väder, men där rostfritt stål är för dyrt.

Steel att vara galvaniserad först tvättas och kemiskt behandlade för att avlägsna smuts och oxidation från ytan av metallen. Det är sedan doppas i en kittel av smält zink vid 815-850 ° F (435-455 ° C). Den heta zink reagerar med stål och bildar en legerade yta med fyra olika lager. Det inre lagret är ca 75% zink och 25% stål, det yttre lagret är 100% zink. Överskott zink sedan leds bort, och belagt stål kyls med kall luft eller vatten.

När utsättas för luft, reagerar zink med syre, vatten och koldioxid för att bilda ett skikt av hård zink karbonat (ZnCO 3 ). Detta skyddar det underliggande stålet i två sätt: dels ger det en mekanisk barriär mellan stål och atmosfären, minimera exponeringen för syre. För det andra fungerar zink som Skyddsanoden . Zink oxideras snabbare än järn, ger upp elektroner i processen. Dessa elektroner än reser till stål, om de minskar den kemiska reaktivitet av järn-och fördröja korrosion processen. Termen offer hänvisar till det faktum att såväl zink som finns tillgängliga för oxidation används över tiden och förhindra järn i stål från samma öde.

Trots detta två fronter försvar, alla varmförzinkat stål kommer att rosta så småningom. Zinkbeläggningens saktar endast denna process. Som fria zink används upp genom oxidation, blir dess roll som en Skyddsanoden minskat. Beläggningen kommer också fysiskt urholka som en följd av exponering för slipmedel och kemikalier i miljön, minska dess effektivitet som en mekanisk barriär i luften. Surt regn och salt vatten kommer både att öka den hastighet med vilken metall kommer att bryta ner.

galvanisering process är över 150 år gammal och varmförzinkat stål är anställd i en mängd olika tillämpningar. Det används för strukturella stålbalkar, korrugerad plåt, muttrar, bultar, rör, galler, räcken och gångbryggor stål, bland annat. Industrin hävdar att galvaniserat stål kan pågå i över 100 år i typiska installationer. Om stål skall användas på platser där den utsätts för havsvatten, mekaniskt slitage, syror eller andra svåra förhållanden, kan rostfritt stål vara ett bättre val på lång sikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.