Vad är tryck virke?

Trycket virke är virke som har genomgått en behandling för att göra den mer hållbar så att den inte är mottaglig för vatten, röta, termiter, eller svampangrepp. Trycket virke används för en mängd olika tillämpningar, från utomhus PRYDNAD till nytta stolpar, från järnvägen band till lekredskap. Båt bryggor, står akvarium och inomhus pooler är några fler exempel. Tryck virke bevarar och utökar en värdefull förnybar resurs som den är ekonomiskt.

För att göra träet så långvariga, är det först behandlas med kemiska konserveringsmedel sedan placeras i en cylinder under tryck. Trycket tvingar kemikalier djupt in i träet som sedan blir en barriär mot naturliga fiender som termiter och förfall. Effekten av tryck behandlat virke har fötts genomförts av US Department of Agriculture Forest Service i mer än fyra årtionden av tester på fältet. På grund av dess kända effekt, tryck virke ofta är garanterad mot termit angrepp och röta i 40 år.

Det finns tre huvudsakliga typer av konserveringsmedel som används i tryck behandlat virke vatten-född konserveringsmedel, kreosot och olja bäras konserveringsmedel.

För hushåll och utomhusbruk, virke som behandlats med vatten-födda konserveringsmedel är idealiskt. Lite vatten-födda konserveringsmedel kromaterad koppar arsenate (CCA), ammoniak koppar zink arsenate (ACZA) och ammoniak koppar Quat (ACQ). Vatten-födda tryck virke används också för många kommersiella och industriella tillämpningar, bland annat trafik skyltar och bullerplank.

Några användningsområden för kreosotbehandlat virke konserveringsmedel broar, räcken och bryggor, samtidigt som verktyget stänger, crossarms och inomhus pooler är några exempel på saker gjorda av trä som behandlats med olja född konserveringsmedel.

Tryck virke påstås vara säker i studier som utförts av Environmental Protection Agency (EPA). Den kemiska konserveringsmedel, främst arsenik, har inte visat sig läcka ut i mark eller vatten. Laboratoriestudier oberoende av EPA fann inte heller någon ökad risk för cancer bland dem som arbetar med press virke på en daglig basis.

Enligt forskning som utförs vid Texas A M Laboratory tillsammans med Southwest Research Institute, trä som behandlats med vatten-födda eller kreosot konserveringsmedel är även säker att använda i trädgårdslanden bland matvaror, till exempel som en spaljéer för tomater eller vingård stöd för druvor. Bör dock trycket behandlat virke inte konsumeras av människor eller djur, och bör därför inte användas där det av misstag kan hamna i livsmedel eller foder. Till exempel bör en skärbräda inte vara tillverkade av tryck virke.

Om du vill bygga något som kommer, överväger fördelarna med att använda tryck virke. Detta trä finns på de flesta lumberyards och hem centra förbättring. Leta efter en stämpel eller tagg godkännande av den amerikanska Wood-bevarare Association (AWPA) eller det amerikanska Lumber Standards Committee (ALSC).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.