Vad är några Cement produkter?

Ordet "cement" härstammar från latinets, caementum , vilket betyder grov sten. Ordet betong härstammar från latinets, concretus , vilket betyder växt ihop, eller härdade. De två är ofta förvirrade, men är olika.

Cement är ett mineral produkt som huvudsakligen består av kalksten upphettas till den grad att smälta, även om andra mineralämnen såsom skiffer eller lera kan stå för en viss mängd sammansättningen . När kyls till ett pulver, är det oftast blandas med vatten att genomgå en kemisk reaktion som resulterar i härdning. Om pulvret blandas med vatten och andra ingredienser såsom sten eller grus, kallas det tekniskt betong. För att vara exakt, är cement en ingrediens i betong, men villkoren är ofta som identiska i betydelse. I själva verket är cementen ingrediens vad står för merparten av den bindande egenskaper av betong.

naturligt cement produkter hänvisar till smält kalksten redan beskrivits, men den vanligaste typen av cement som används idag kallas Portland cement-namnet härrör från att vara liknande i färg till sten bryts från Isle of Portland utanför Englands kust-och är starkare än naturligt cement. Detta beror på att det sker med tillsatta ingredienser av kiseldioxid, aluminiumoxid, järnoxid och gips och är tekniskt klassificeras som hydraulisk cement. Som ett resultat lämnas i denna typ av cement produkter snabbare, är vattentät, och binder starkare.

Det finns andra typer av cement produkter åtnjuter ökad användning och korrekt kallas polymer betongelement. Dessa produkter innehåller mycket av samma ingredienser som Portland cement men även tillsättning av vissa polymer hartser-och ibland andra aggregat-för att förbättra önskvärda fysikaliska egenskaper såsom resistens mot temperaturen. Beroende på typ av mix, olika former av konkreta produkter finns tillgängliga såsom puts, puts och murbruk. Till exempel när cement blandas med sand och vatten kallas murbruk, som används som en pasta mellan blocken eller stenar. I slutändan, oavsett vilken den slutliga blandningen av ingredienser, betong eller cement som används för att ansluta sig till eller form.

Betong och produkter cement lätt känns igen som primära ingredienser i vägar, broar, trottoarer, grundforskning väggar och tegel eller sten strukturer men det finns många fler kategorier för användning i synnerhet sedan tillkomsten av polymera produkter av asbestcement. Dessa omfattar byggmaterial såsom block, rör och prefabricerade plattor, men även skulpturer konst, filmdekor, och diverse andra uppgifter så vitt skilda som dricker fontäner, urnor aska, bord, bänkar, brevlådor, krukor och kärl sopor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.