Vad är luftkonditionering filter?

Luftkonditionering filter är enheter som håller damm och smuts från både täpper till luftkonditioneringssystem och förorenar luften. I en byggnad, är filtret oftast in i stora luften tillbaka kanalen. Eftersom luft dras genom filtret, är damm och smuts fastnar i fibrerna. Ett bra filter kan också vara ansvarig för att fånga allergener. Alla filter behöver rengöras eller bytas ut regelbundet.

Det är viktigt att se till filter luftkonditionering är rena och är rätt storlek för värmepump. Ett filter som är för litet eller ett filter som är smutsigt kan ha flera negativa effekter. Effekter inkludera höjning mängd kraft enheten förbrukar, minska kyla eller värme, och bidra till enhetens misslyckande. Rätt filter kommer att hålla i luften och luftkonditioneringssystemet ren och fungerar korrekt.

Det finns flera typer av filter luftkonditionering. Den första typen är glasfiber filter. Det är den billigaste och oftast endast fällor stora partiklar, som lämnar mindre partiklar att resa genom luften. Dessa filter är inte gjorda för att rengöras utan måste bytas ut. Det är viktigt att se dessa filter inte används när de är smutsiga eftersom det kan leda till att systemet överansträngning.

Veckat glasfiber filter luftkonditionering är effektivare på fångstmetoder smuts. Materialet som används är tätare vävt samman. Därmed som luften passerar genom fibrer, mer damm och smuts kan bli instängd. Ytan på dessa filter är också veckat vilket ökar ytan. Detta innebär att ett veckat filter kommer att kunna fånga mer damm än en platt filter i samma storlek.

Fasta nät luftkonditionering filter kan tillverkas av olika typer av material. Som sådan kan deras effektivitet varierar. Dessa filter är dock tvättbara. Efter tvättning måste vissa besprutas med tejp för att fånga damm och smuts. De kan också behöva ändras så småningom på grund av slitage.

elektrostatiska filter luftkonditionering är gjorda av material som ger en avgift då luften passerar genom den. Denna avgift lockar smuts och damm från luften och håller den till ytan tills den kan tvättas bort. Elektrisk luftkonditionering filter är liknande förutom att det använder en elektrisk kraftkälla att utföra sitt arbete. Den består av ett förfilter och ett viktigaste filter som arbetar tillsammans för att filtrera luften. Förfiltret fällor stora partiklar, och de största fällorna filtret mindre.

Högeffektiva partikelfilter arrestera filter, eller HEPA-filter, är möjligen det mest effektiva filter. De sägs ta bort 99,97% av partiklar som har en diameter på 0,3 mikrometer-mindre än diametern av människohår. I det här filtret, fibrerna är slumpmässigt ordnade. Den innehåller också veck som ökar yta, vilket leder till en mer effektiv luft filtreringssystem. HEPA-filter används även i vakuum och i sjukhus rum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.