Vad är keramiska kullager?

Keramiska kullager är kullager som är tillverkade av keramik i stället för stål. Ett kullager är en utrustning som använder bollar för att minska friktionen i en snurrande system. Bollarna och rullkroppar i ett kullager är traditionellt tillverkade av stål. Dock har keramiska kullager fram och används i en mängd olika applikationer. Några exempel på produkter som använder keramiska kullager är inlines, skateboard, hårddiskar och motorcyklar. De används också i industriell utrustning, racerbilar, och gokarter.

Kullager består av tre huvudkomponenter: en yttre ras, en inre ras, och bollar. Det inre Tävlingen är en cirkulär bit av material som är fast på plats. De bollar vila på inre ras och som omges av en yttre loppet. I fråga om en skateboard hjul, är lagren in i hjulet. Keramiska kullager är föredras av vissa åkare, eftersom det ger en smidigare och snabbare rida med mindre ansträngning sätts upp av åkare.

Det finns tre olika typer av keramiska kullager: full keramiska lager, hybrid keramiska lager, och delvis keramiska lager. Full keramiska kullager använda keramik, vanligen kisel nitrat, för att göra bollar och alla rullande element. Hybrid keramiska lager använda keramiska kulor men stål rullkroppar. Partiell keramiska lager använder keramiska att göra bollar och inre rasen, men rostfritt stål för att göra den yttre loppet. Det bör noteras att bollarna i vart och ett av dessa program är alltid keramik.

Många människor använder keramiska kullager i sina ansökningar på grund av keramiska är lättare än stål. Dess lägre vikt gör att den snurrar snabbare med mindre energi sätts i. Således tar det mindre energi för att uppnå och bibehålla en viss hastighet. Högre hastigheter också orsaka mindre friktion än stål lager. Den minskad friktion motsvarar mindre värme och en mer effektiv energiöverföring.

Keramiska kullager är också gynnas av många eftersom de är billigare att skapa än stål lager. Dessutom är de värmebeständiga och har en lägre termisk expansion. De är också lägre densitet än stål lager, vilket innebär att centrifugalkraften avges från de delar inte är så hög. Det innebär att de tenderar att ha en längre livslängd än stål lager. Det bör dock noteras att keramiska lager är inte så starkt som stål lager.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.