Vad är isolerade konkreta former?

Isolerad konkreta former är ihåliga formar tillverkade av polystyren som monterar som byggstenar för att konstruera väggar. De tomma former kompletterar varandra i anpassningsbara mönster och hålls samman med kontakter och armeringsjärn. När som anges och monteras, är de blanketter fylls med betong. Den nya tekniken med isolerade konkreta former förenar fördelarna med betong med överlägsen isolering, stabilitet, och miljövänlighet.

dem som övervakar bostäder och kommersiellt byggande dra nytta av många fördelar med att välja isolerade konkreta former under trä inramning. Naturligtvis är betong mycket solid och tålig eftersom det inte går att slukas av insekter, dränks av översvämningar, som skadats av brand, eller deformerade av fukt. Använda formar effektiviserar arbetsintensiva processen att bilda betongväggar. Den isolerade konkreta former själva är gjorda av återvunnet material, såsom plast och koppar skum, så att de inte skulle påverka miljön negativt med avskogning.

Viktigast av allt värme-och ljudisolering av väggar av isolerade konkreta former är utan motstycke, med R-värden på 30-40. En R-värde uppskattar isolerande effekt av material mot buller, värme och kyla. Dessa blanketter skapa tysta rum att upprätthålla sin temperatur och kan spara oerhört mycket på energiräkningar. Detta kan kompensera för de något dyrare kostnaderna för konstruktion med betong jämfört med timmer.

Bygga med isolerade konkreta formerna börjar med en planritning. Sedan formar kan staplas från grunden och upp till enkla väggar. De formar finns i tre varianter: block, plankor, och paneler. Alla typer möjliggöra dörrar, fönster, vvs och el, och alla kräver stålarmering som hängslen och armeringsjärn. Men vissa använder mer konkret, varierar i tjocklek, eller att fungera bättre i vissa tillämpningar.

På plan väggar, använder block, en stor mängd konkreta flytgödsel inklämt mellan två sidor av isolerade material av varierande bredder. Plank former är lite längre, så för mindre design flexibilitet, men kräver mindre betong. I denna typ, betong rinner en våffla-liknande rutnät, så dess tjocklek varierar från några inches till en halv fot i hela väggen. Slutligen panelerna är den största enheten, om storleken på ett ark Gips. De utgör post-och-beam väggar eftersom betong passar i en serie av cylindriska vertikala balkar och horisontella tjänster, med resten av väggen eftersom den består av skum. Eftersom betong inte fyller hela väggen, panelen är billigare och lättare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.