Vad är industriella dieselmotorer?

En industriell dieselmotor är någon motor som används för industriella ändamål som körs på diesel. Industriella dieselmotorer användas för att driva en stor del av industrimaskiner-från motorcyklar till bulldozrar, generatorer till pumpar, truckar till lastbilar. De varierar i storlek från ett par pounds till ett par ton, levererar allt från några kilowatt (kW) till några gigawatt. Motorer är också klassade i termer av hästkrafter.

Användningen av dieselmotorer har mandat av många stora organisationer. Till exempel kör alla Nato maskiner på antingen diesel eller flyg-grade fotogen. På vår nuvarande teknik, fossila bränslen, särskilt diesel, är den mest praktiska och ekonomiska sättet att driva en mängd utrustning och säkerhetskopiering generatorer.

Industriella dieselmotorer kan vara luftkylda eller vattenkylda. De minsta motorerna för bostadsändamål finns vanligtvis ungefär 10 kW och kostar ett par tusen dollar. Småskaliga industriella dieselmotorer ger ett par hundra kW och också kosta några tusen dollar. Dessa små motorer mycket av den mobila maskiner vi ser omkring oss varje dag-lastbilar, jordbruksutrustning, småbåtar, stationär process maskiner, entreprenadmaskiner, och så vidare.

medelstora industri-dieselmotorer ger ström nivåer mellan ungefär ett par hundra kW och ett par tusen kW och säljs för priserna i tiotusentals dollar. Dessa används för större maskiner såsom stora gruvutrustning, oljeriggar, tåg, stora båtar, militär utrustning, med mera. De största industriella dieselmotorer ger 10. 000 till 80. 000 kW, som säljs till ett pris på miljontals dollar, och används för extremt tunga maskiner, elkraftsproduktion, och det största fartyg. Dessa industriella dieselmotorer kan 15m (49 fot) bred och drivs med lågvärdiga diesel. Speciellt på platser som Kina, där det finns en efterfrågan för decentraliserade strömkällor Dessa storskaliga industriella dieselmotorer ofta anställda.

Industriella dieselmotorer klassificeras också i fråga om snabbhet, det vill säga , rpm (varv per minut). Höga varvtal motorer används för lättare, de vanligaste program, t. ex. lastbilar och annan mark utrustning. Medium rpm motorer används för kraftgenerering. Låga varvtal, högt vridmoment motorer används för de största utrustning, såsom marina applikationer. Några av världens ledande tillverkare av industriella dieselmotorer omfatta Cummins Inc. i USA och Mitsubishi Heavy Industries i Japan, och Sulzer Ltd i Schweiz.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.