Vad är högdensitetspolyeten?

hög densitet polyeten (HDPE) är en typ av plast tillverkad av petroleum. Eftersom detta material kan remolded genom senare smälta och forma, klassificeras som en polyeten termoplast. Det kan också gick i segment när svetsade eller bearbetas. Godtar dock inte lim mycket väl. Även känd som polyeten med hög densitet (PEHD), produkter av högdensitetspolyeten markeras med avtryck av den siffran "2" omgiven av M? Bius band igen som universella återvinning symbol.

Som namnet antyder är högdensitetspolyeten tyngre än de flesta andra polymer plast, nämligen polyeten med låg densitet. Detta beror på dess kristallisering struktur som förekommer i ett linjärt snarare än förgrenar sig för att bilda långa kedjor av polyeten. I stället bristen på filialer resultaten i sin kol molekyler bondning med mera väte molekyler. Detta gör den slutliga produkten att inneha högre draghållfasthet, även om det är lättare än vatten. Det gör också högdensitetspolyeten mycket resistent mot syror och lösningsmedel.

Produktionen av högdensitetspolyeten händer inte genom olyckshändelse eller naturlig händelse, dock. I själva verket är bristen på filialer under polymerisation processen avsiktligt framkallad genom tillsats av en typ av reagens som kallas en Ziegler-Natta katalysatorer. Vanligtvis är dessa katalysatorer från titan föreningar.

Sedan högdensitetspolyeten är så tålig och kemiskt icke-reaktiva, har många tillämpningar inom olika branscher. Det används i många olika typer av förpackningar behållare, såsom mjölk och tvätt flaskor rengöringsmedel samt plastpåsar livsmedelsbutik. Den finns också i lager utformade för att lagra kemikalier och bränslen. I själva verket är högdensitetspolyeten används för att producera material för att fungera som kemiska barriärer, såsom foder som placeras under deponier för att förhindra förorenat mark och grundvatten. En av de vanligaste användningsområdena för detta material vid tillverkningen av träkompositer plast för att göra möbler, golv, staket, och landskapsplanering material.

När det gäller miljöpåverkan, produkter av hög- polyetylen inte lätt bryts ned biologiskt i deponier. Sådana produkter kan återvinnas, dock, om än med risken att förlora vissa av sina ursprungliga draghållfastheten. Eftersom detta material är uppbyggt av väte och kol, att utsättas för hög värme bara resulterar i utsläpp av vatten och koldioxid. Kan dock tillsatser som flamskyddsmedel, UV-stabilisatorer och färgämnen, producera andra toxiner. Dessutom är vissa miljögrupper uttrycker oro över de potentiella riskerna från leechar av ftalater som används vid tillverkningen vissa leksaker tillverkade av högdensitetspolyeten, som bitringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.