Vad är hållbart byggande?

hållbar "grön" konstruktion är en typ av konstruktion som handlar om miljöpåverkan utöver skapandet av en användbar struktur. När folk bygga ett hållbart sätt, betyder det att de bygger på ett sätt som anses vara hållbar, vilket innebär att byggnaden används metoder kan användas på lång sikt utan att orsaka skador på miljön. Det finns ett antal aspekter hållbart byggande, och en sådan konstruktion är ofta övervakas av ett företag som specialiserat sig på hållbart byggande och är förtrogen med komplexiteten av denna typ av arbete.

Hållbarhet är en komplicerad fråga. En kritisk aspekt är en hållbar miljö, men det kan också social och ekonomisk hållbarhet. Bra hållbart byggande tänker på miljökonsekvenserna av byggande och långsiktig uppbyggnad använder dessutom att överväga huruvida en struktur är ekonomiskt försvarbart att bygga och underhålla, och huruvida en struktur som passar hållbart i den sociala strukturen i det område där det byggs.

åtgärder på miljömässig hållbarhet kan innehålla saker som att öka energieffektiviteten, minska mängden energi en struktur behov på lång sikt, tillsammans med saker som att använda hållbara material som återvunnet material och förnybara material. Miljömässig hållbarhet kan också omfatta åtgärder som är utformade för att gynna miljön, till exempel installation av en takträdgård, vatten åtgärder för att minska och användningen av giftfritt byggnadsmaterial.

Ekonomisk hållbarhet innefattar ofta energieffektivitet, vilket sparar pengar på lång sikt, tillsammans med användning av material som är ekonomiskt möjligt att installera, underhålla, byta ut och reparera. Till exempel med hjälp av lokala sten i en byggnad kan göra det billigare, förutom att göra byggnaden mer miljövänlig genom att eliminera behovet av transporter av sten från avlägsna platser. Social hållbarhet kan omfatta en bedömning av hur en byggnad ska användas, och integrering av design som gör att byggnaden mycket flexibelt så att den lätt kan repurposed eftersom behoven förändras, i stället för att ersättas.

Vissa nationer aktivt främja hållbart byggande med rabatter och andra incitament till företag som utför den eller använda den. Det är också främjas genom användning av branschorganisationer som erbjuder certifieringar för hållbara byggnader som uppfyller deras normer. Dessa organisationer inspektera byggnader för att avgöra om de byggdes ett hållbart sätt, och ibland deras certifieringar kvalificera byggnader och företag som använder hållbart byggande för utmärkelser, skattelättnader och andra incitament.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.