Vad är formsprutning av plast?

formsprutning av plast är en populär och ekonomiskt industriell process för tillverkning av ett brett spektrum av plast konsumentprodukter. Dessa innefattar rattar, brickor, ventiler, remskivor, kugghjul, motordrivna verktyg, kapsyler, leksaker, paneler bil, datorskärmar, tangentbord, möbler och så vidare. Dessa poster massproduceras med gjutning maskiner av olika storlekar och olika specifika krav.

Processen för formsprutning uppfanns av John Wesley Hyatt. År 1868 producerade han biljardbollar genom att injicera celluloid i en form. Senare byggde han en kolv typ maskin formsprutning för att underlätta produktionen. En annan uppfinnare, James Hendry, förbättrat Hyatt uppfinning och byggde en skruvar formsprutning 1946.

Både kolv typ och skruv injektion typ maskiner gjutning används i den moderna plastindustrin. Skillnaden mellan de två är i vägen plasten överförs till mögel. Skruva injektion typer är mer bekväma och är mer utbredd.

I plast gjutprocessen är plaster som används i pellet-eller kornform. Val av plast typ beror på vilken typ av produkt görs, dess krav och den totala budgeten. Av de hundratals tillgängliga plast, endast ett fåtal är säkra för konsumentbruk. Några av de som används i plast formsprutning process omfattar polystyren, polykarbonat, polypropylen, polyeten, polyamid, polyvinylklorid, Teflon ®, Delrin ® och akryl.

Plast är icke-nedbrytbara och därför inte miljön vänlig. Den formsprutning av plast process, men spelar en positiv roll för att minska avfallet. Plast används i processen kan återanvändas så ofta som krävs.

plast pellets eller granulat som hälls i pålastningstratt av en formspruta. Den pålastningstratt är en stor behållare som öppnas i en uppvärmning cylinder. I värme-cylinder, är pellets utsätts för intensiv värme tills plasten smälter.

En kolv eller en skruv driver sedan den smälta plasten framåt genom ett munstycke till en delad dö mögel. Formen är motsatsen till den del som skall göras och kan ha en hålighet eller flera för att göra fler delar på samma gång. Formar kan vara gjorda av hållbart och dyra stål, eller billigare, mindre tåliga aluminium eller beryllium-legering metall.

Som med att välja rätt plast typ, välja mögel metall beror på produkt, kostnads-och hållbarhet. Tillverkarna använder ofta en billigare metall mögel för prototyp formning, och få den mer lång-bär, precisions-maskinbearbetade formar när produktionen efterfrågan ökar.

Den smälta plasten svalnar i formen, härdar och tar formen av mögel. Formen öppnar sedan och den del matas ut ut. Det är då antingen redo för förpackning eller är förberedd för någon annan sekundär verksamhet. Hela formsprutning av plast kan slutföras på några minuter och kan utföras automatiskt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.