Vad är fast avfall?

fast avfall är en artig term för avfallshanteringsplan. Så länge människor har bott i fast samhällen, fast avfall eller sopor, har en fråga, och moderna samhällen generera långt mer fast avfall än tidig människa någonsin gjorde. Vardagsliv i industriländerna kan generera flera pounds av fast avfall per konsument, inte bara direkt i hemmet, men indirekt i fabriker som tillverkar varor som köps av konsumenter. Hantering av fast avfall är ett system för hantering av allt detta skräp, kommunal återvinningsstation är fast avfall, liksom återvinningsprogram, soptippar och förbränningsanläggningar.

Till stor nytta av arkeologi, tidig hantering av fast avfall bestod av gräva gropar och slänga sopor i dem. Detta skapade en redogörelse för slags liv som folk bodde, som visar saker som vad folk åt, de material som används för att göra bestick och andra intressanta glimtar av historiska dagliga livet. När mänskliga städer började bli mer koncentrerad, men fast avfall blev en allvarlig fråga. Hus som inte hade utrymme att begrava sina sopor skulle kasta det på gatorna, vilket gör en promenad till hörnet lagra ett obehagligt perspektiv. Som svar började många städer att bilda kommunala sophantering, i form av trasan och mäns ben som skulle köpa nyttig skräp från människor och återvinna den, eller avfall grupper insamlingssystem som omhändertar oanvändbart skräp.

För de flesta industrialiserade länder idag, är avfallshantering en multibillion dollar företag som också är avgörande för överlevnad. Garbage inkassoföretagen bort ton sopor varje år och sortera det för återvinning eller kvittblivning. De flesta städer kräver medborgare måste betala för insamlingen av avfall, medan landsbygden har soptippar och återvinningsanläggningar för medborgarna att få sina sopor till. Slutmålet är en minskning av mängden sopor igensättning på gator och förorenar miljön, att sopor bortskaffas eller återvinnas till något användbart. Hantering av fast avfall också är inriktad på att utveckla miljövänliga metoder för hantering av sopor, till exempel, är fast avfall inte längre dumpas i havet eller ofodrad gropar.

Det finns ett antal olika typer av fast avfall som måste behandlas. Den första är återvinningsbart avfall, föremål som är användbara, men inte längre önskar. Hantering av fast avfall omfattar konstruktion av anläggningar för att återvinna dessa produkter, vilken omfattar skrot metall, glas, burkar, papper, plast, trä och liknande material. En annan kategori är giftigt avfall, avfall som skulle kunna förorena miljön, vilket innebär att den måste hanteras varsamt. Denna kategori omfattar elektroniskt avfall, ett växande problem i många industrialiserade länder. Nästa är grönt avfall som kompost och urklipp gården. Människor med mark kan kompost egna grönt avfall, och många städer samla in den separat från riktigt skräp, den sista kategorin, så att den gröna avfallet kan komposteras och återförs till jorden.

Den största delen av det fasta avfallet samlas i soptunnor varierar i storlek från hushållens soptunnor industriella dumpsters som fylls av individer eller företag. Fast sopbilar omkring på gatorna på ordinarie scheman för att samla in dessa lådor. Garbage samlas även in av gata svepande organ, frivilliga rengöring organisationer och genom konsumenter som sätta sitt avfall direkt till fast avfall förvaltningsbolaget. När fast avfall samlas in, är det dirigeras till en återvinningsanläggning, sopor anläggning som kan hantera giftigt avfall, kompostering centrum, eller bortskaffas. Många av fast avfall företag behålla stora deponier för detta ändamål, medan andra bränna sina sopor, använder den energi som genereras av förbränningsanläggningen att köra en återvinningsanläggning eller foder makten tillbaka till elnätet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.