Vad är ett konvext slipad Blade?

Ett konvext slipad kniv är en särskild typ av kniv finish, eller slipa. Till skillnad från många kniv grinds som en ihålig grind, en konvex mala kurvor passiv snarare än att skära inåt längs kanten på kniven. Som ett resultat är kniven mycket solid och stark, perfekt anpassade till tunga skära och hugga med uppgifter. SNÄRJMÅRA och yxor tillverkas ofta med konvext slipad egg. En hög kvalitet konvext slipad kniv kan bli dyrt, som en bra mal kräver en skicklig metallarbetare.

avsluta med en kniv kallas grind. När en kniv mark är det slipade och formade för en livstid användning. I många fall kommer en kniv måste slipas med jämna mellanrum under tiden för dess användning, men det borde bara vara nödvändigt att marken en gång. Därför måste den sluta att vara fast och praktiskt om kniven planerade ansökan. Det finns många olika typer av mal, alla med styrkor och svagheter.

När ett konvext slipat blad visas i tvärsnitt, kan man se bladet har en slingrande taper, med den tjockaste delen av bladet upptill och de smala delen längst ner, där framkanten av kniven. Bladet är inte platt mark eller vinklad, utan det är mark som två olika kurvor på var sida av bladet. Eftersom konvexa grind används ofta för att avsluta axlar, en del människor kallar det för en yxa mala.

Eftersom ett konvext slipat blad är så tjock, mer metall än andra knivblad. Den behöver också ett robust handtag för vikten av bladet. Försiktighet krävs när underhåll bladet också, som ett konvext slipad kniv kräver särskild slipning kompetens. När välskött, dock kniven tjänar ägaren väl.

I sfären av köksknivar, konvexa blad marken finns vanligen i samband med tunga, fasta blad som SNÄRJMÅRA. Förutom att kunna skära igenom tjocka material, kan en köttyxa också användas som en Smashing verktyg när den serveras i sidled, och några kockar även använda den platta breda motsatta sidan av kniven för särskilda arbetsuppgifter. Kockar bör se till att förvara sina knivar på en säker plats, med hjälp av kniv vakter om de förvaras i en låda, och se till att knivar är utom räckhåll för nyfikna husdjur och barn. En tung konvext slipad yxa eller köttyxa kan ta bort fingrarna med lätthet är misskött.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.