Vad är ett Vindkraftverk?

En generator vindkraftverk är den enhet som ansvarar för omvandling av rå vindkraft till elektricitet. Detta sker när svängningsrörelser genereras av bladen in i generatorn genom axeln. Där hjälper rotationen till att skapa ett elektromagnetiskt fält som producerar elektricitet till maximalt hundra volt. Den el som reser sedan till en transformator där spänningen höjs innan de skickas ut för distribution.

En generator vindkraftverk, åtminstone i ett horisontell axel vindkraftverk, finns i gondol. Detta är den del av turbin apparatur som ligger direkt bakom bladen vindkraftverk. Vissa kan också syfta på detta område som växellådan. Vanligtvis är generatorn ligger längst in i gondol, och är den yttersta del av utrustningen från kniven.

En generator vindkraftverk kan inte generera så mycket el i sig. Större generatorer kan eventuellt generera lite mer makt, men de är inte vanliga i vindkraftverk. Storleken på Vindkraftverk begränsas av storleken på den gondol, och vikten på toppen av tornet. På grund av detta, är vindkraftverk i allmänhet som inrättats i stora grupper som kallas "vindkraftverk", eller "väderkvarn gårdar. "

Även om det är särskilt avsedda för att användas i ett vindkraftverk, samtliga producenter arbete i mycket samma sätt. En aktuell produceras enligt principerna för elektromagnetism. Förflyttning av magneter runt en metall spole inuti generatorn, eller förflyttning av en spole i närheten av en stationär uppsättning av magneter, producerar en ström av elektricitet, som sedan kan komma till praktisk användning. I fråga om ett vindkraftverk, är rörelsen inne i Vindkraftverk genereras genom vridning av bladen.

Det här är annorlunda än vad de flesta producenter använder för att producera den rörelse som genererar elektricitet. För vanliga hushåll generatorer, är den vanligaste energikällan bensin, fotogen eller diesel. Ett vindkraftverk generator anses vara en av de renaste energikällor, helt enkelt därför att dess kraftkälla brännskador inga fossila bränslen, skapar ingen förorening och är helt förnybar.

Som med alla utrustning med rörliga delar kan vindturbiner bryta ner från tid till annan. De som reparerar dessa generatorer och annan vind delar turbin är särskilt utbildade för sådana ändamål. I områden där de är särskilt vanligt, det finns kurser som erbjuds på community college och yrkesskolor som undervisar dessa kunskaper och ge "hands-on lärande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.