Vad är en sammanslutning av lantbrukare?

Generellt sett är en kooperativ en grupp av individer som har samlats för att samla resurser för ett specifikt ändamål. En sammanslutning av lantbrukare eller jordbrukare "co-op, gör vad alla andra kooperativ göra, men man gör det på ett sätt som är specifikt för jordbrukarna. Detta kan innebära att samla resurser för att köpa utsäde, sälja spannmål, lagra spannmål, eller till och med hjälpa till med marknadsföring. Ofta är en sammanslutning av lantbrukare som deltar i alla dessa frågor.

För att förstå nyttan av ett jordbrukskooperativ, anser säd hissar. Dessa används ofta för att lagra eller torkning säd, men de flesta små jordbrukare inte har resurser eller tid att köpa och bygga en av dessa strukturer på egen hand. Därför, de tillhör ett jordbrukskooperativ. De pengar de lägger in med sitt medlemskap, som används för att bygga en hiss och lagra spannmål för alla medlemmar.

När det gäller dags att köpa utsäde, får jordbrukarna också använda en lokal lantbrukare. I detta fall tjänar kooperativet som en rabatt återförsäljare. Det köper utsäde i lösvikt, och sedan säljer som utsäde till jordbrukarna efter behov. Kooperativet är en ideell organisation, och därför inte behöver ta ut mer än vad utsäde kostnaderna, tillsammans med en liten upp avgift för administrativa uppgifter och anläggning underhåll.

När det gäller tid att sälja produkten utsädet producerar, kan jordbrukskooperativ också en stor fördel. Webbplatsen kan fungera som en central plats för jordbrukarna att leverera sitt korn och bönor. Väl på jordbrukskooperativ läge kommer organisationen distribuerar sedan säden och bönor grundar sig på avtal som redan har köpts på råvarumarknaden. Distribution kan ske med lastbil, järnväg eller pråm, beroende på plats.

Även om dessa viktiga jordbruket är viktiga, jordbrukskooperativ ofta gör ännu mer för medlemskap. Till exempel vissa kooperativ erbjuder bensin och diesel där jordbrukarna kan gå till inte bara fylla upp sina lantbruksmaskiner, utan även deras personliga fordon. Eftersom att den kooperativa är en ideell organisation kan det ibland erbjuda bättre villkor än jordbrukare kunde hitta på en traditionell bensinstation.

Marknadsföring kan ske genom ett jordbrukskooperativ också. Medlemmar har rätt att sälja genom ett kooperativt ägda varumärke, och därmed få större produkt erkännande. Även om de flesta sådana insatser är lokala, ibland sådana insatser är så framgångsrika att de leder till produktvarumärken som får nationellt erkännande, och som många konsumenter felaktigt anta ägs av stora företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.