Vad är en Random planslip?

En av de obligatoriska, men inte alltid njutbart, delar av trä är slipning. Att ha rätt polermaskinen för jobbet kommer att göra arbetet verkar mindre som arbete och minska slipning tiden ner dramatiskt, jämfört med slipning för hand. För de flesta woodworking projekt kommer ett slumpmässigt planslip ger ett professionellt utseende och kommer att slutföra jobbet perfekt.

Som namnet antyder, ett slumpmässigt planslip har en rund slipning pad som rör sig i en omloppsbanan, slumpmässigt mönster . Den sanden skogen ganska snabbt. Vidare ger det några märken och ger en bra finish till ytan på grund av den slumpmässiga rörelse.

Ett slumpmässigt planslip kan göra en virvel så liten som 3 /32 tum (0,23 cm). I den träbearbetande världen, desto mindre swirl, desto bättre och mer professionella den färdiga ytan kommer att visas. Slumpmässigheten i omloppsbana kommer att förhindra virvel märken bildas. Dessutom pad hastigheter varierar från 8. 000 varv per minut (rpm) till 13. 000 rpm. Beroende på modell, en slumpmässig planslip kan även ha en reglerbar hastighet spak, så kan woodworker ändra hastigheten för att passa det material som används.

Den effekt varierar för varje slumpmässigt planslip också. Orbital Sanders kan variera från 1,4 ampere hela vägen upp till 5,5 ampere. Oavsett de flesta motorer på den lilla sidan. De kuddar som en woodworker kommer att använda för ett slumpmässigt planslip kommer antingen att band-och loop sandpapper skivor eller lim-stödda trampdynor. Minst en modell som gör en pad som kan vända på och acceptera endera slag. Dessutom ull polering kuddar och mjuka kuddar applikatorn kan användas i de flesta modeller.

slår på alla slipmaskiner måste skyddas från damm. Lyckligtvis är de flesta modeller av slumpmässiga omloppsbanor Sanders har en väska eller en kopp knutna till den enhet som samlar damm. Även om väskan och koppen samla en hel del damm, det bästa och mest effektiva metoden för stoftavskiljning är att bifoga en butik vakuum till enheten.

Innan du köper ett slumpmässigt planslip, finns det några saker att tänka på. Inledningsvis skall det vara bekvämt att använda-om det är besvärligt eller om det vibrerar för mycket, är det inte rätt modell. Nästa, tänk på storleken på dynan och hur mycket det kommer att kosta att montera pad med sandpapper. Det är också viktigt att överväga om en enda hastighet eller flera hastigheter enhet skulle bli bäst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.